- Publicitate -

Noaptea, ca hoții. Poluarea din Ploiești generează doar revoltă online, adică nicio problemă pentru autoritățile indolente sau corupte

Data:

Distribuie articolul:

Au curs mesajele care ”semnalau” mirosul insuportabil din Ploiești, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Pe stațiile și siteurile de monitorizare nimic, de la ceea ce numim ”autorități”… nimic.

- Publicitate -

Pe înserat, vineri, un prim val de ”putoare” și eram bombardați cu mesaje. Oamenii nu se mai obosesc să mai sesizeze Garda de Mediu, Prefectura etc.. De ce ar face-o, dacă invariabil rezultatul a fost zero?

Rareori, câte o amendă anemică, o sfidare la adresa populației și un motiv de amuzament pentru poluatori, respectiv rafinăriile din Ploiești și de lângă. Parcă îi și văd prin birouri, amuzându-se de primirea unor sancțiuni care pentru companiile lor reprezintă niște mărunțiș. Altceva nu se întâmplă. Asta-i legislația… Doar atât se poate da.

Mai avem parlamentari de Prahova, oameni care să inițieze modificări legislative?

Avem, dar puțini dintre ei stau în Ploiești. Nu le pasă! Dacă le-ar păsa, s-ar mișca mai cu talent. Ar forța limitele modificărilor legislative. Motive? Vă dau doar unul: cancerul provocat de poluare. O stare dovedită de studii, de rezultatele care arată incidența crescută a cazurilor de cancer sau alte afecțiuni pulmonare grave. Asta nu e crimă? Nu e atentat la sănătatea publică?

- Publicitate -

Mai apare câte un comunicat, când se trezește câte un parlamentar să se arate ”îngrijorat” de situația poluării din Ploiești. Nu văd o continuare legislativă firească, nu văd o interpelare în Parlament pentru ministrul Mediului, pentru șeful Gărzii Naționale de Mediu.

Nu văd comisari activi la Garda de Mediu Prahova. Cum să fie, când șefii sunt puși politic, când sunt toți niște pisoi muți de frica schimbării și de preabinele postului?

Ploieștenii și cei din comunele limitrofe? Resemnați

Au fost în stradă, au protestat din când în când împotriva poluării, apoi s-au întors pe la casele lor, blazați, văzând că nici protestele de stradă nu au urmări. Se mai irită în online, mai fac o petiție online, adică o frecție la picior de lemn. Efect ZERO!

- Publicitate -

Noi și colegii de pe la alte publicații, scriem, trimitem solicitări pe la Garda de Mediu, pe la Prefectură și primării. O linișteee… Se mai trezește câte un tâmpit din administrație să prezinte periodic achiziția unei stații de monitorizare a calității aerului, bani aruncați aiurea. Ori se defectează rapid, ori nu monitorizează ce trebuie, ori nu îi mai interesează.

În această dimineață, pe la 3, veneam dinspre București. Te izbea putoarea de pe la Bărcănești. În Ploiești mirosea îngrozitor, un amestec de gaze cu produs petrolier, de aveam senzația că urmează să sărim în aer în orice clipă. Nu exploda nimic, doar inhalam ”liniștiți” compușii chimici care însoțeau mirosul, care îl generau. Mirosul era atât de puternic încât îți venea să verși la propriu. Căldură mare, unii dormeau cu geamurile deschise, copiii lor inhalau…

Miroase și ziua, dar cea mai gravă situație e în timpul nopții. Atunci dau drumul ca hoții, crezând cumva că sunt puțini care nu dorm, că nu vor fi multe sesizări.

- Publicitate -

La crima asta sunt părtași toți nemernicii plătiți regește, care mimează controalele și sancțiunile, care tac complice. Nu vă faceți iluzii, nu-i va trage nimeni la răspundere! Cine să-i tragă, ăia care i-au pus și îi mențin în funcții?

Salvați planeta! Nu uitați să vă cărați cu sacul de PETuri în cârcă, să le reciclați, să nu cumva să ingerați apoi microplastic, dacă PETurile ajung în natură, să nu poluați. Altfel, nimeni nu a interzis vânzarea de cremvuști și parizer din plastic. Astea pot fi ingerate. Ați observat cât de repede s-a putut modifica legislația pentru ca să ne ardă la buzunar cu 50 de bani pentru fiecare PET vândut? În cazul marii poluări, în cazul adevăraților dealeri de cancer nu se poate face nimic. Sunt intangibili, iar noi putem să crăpăm în liniște, ceea ce vom și face.

Hai, respirați adânc și weekend plăcut!

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

9 COMENTARII

  1. Pai cine sa ia masuri, toti spaguitii de la garda de mediu, primarie, prefectura si politicieni ?
    Toti sunt niste criminali
    Si ploiestenii voteaza PSD si PNL in continuare ….
    Noaptea mintii ….
    Sa luam compresoare si cand dau astia drumul la gaze il imbuteliem si mergem cu buteliile in primarie, prefectura, garda de mediu si a le dam drumul la gaze acolo. Nu va fi considerat atac terorist ca acele gaze nu sunt nocive, corect ?

  2. Inițial am crezut că sunt eu mai diferit de simt in fiecare noapte mirosul ăla de gaz, iar ziua nu se simte nimic dar aparent cei care fac asta sunt atât de proști încât nu iau în considerare că porcăriile astea ii afectează și pe ei, și pe tot neamul lor, totul se învârte în jurul banilor, le doresc sănătate și copii sănătoși fără complicații celor care fac mizeriile astea.
    Iar noi ceilalți? Ne merităm soarta, până nu ne punem toți împreună, nimic nu se va rezolva.

  3. Nu va dati seama ca toate aceste rafinării sponsorizează toate instituțiile? Nu o sa i sancționeze nimeni niciodată! Prahova este pe locul I in țara la numărul de copii bolnavi de cancer, copii bolnavi de boli pulmonare și de inima! Știți câți copii prahoveni se tratează in spitalele din străinătate? Foarte mulți! Știți câți zac prin spitalele românești? Și mai mulți!totul se rezuma doar la analize statistice și copii mor! Oare chiar așa imbecili suntem sa acceptam aceasta gazare a noastră și a copiilor noștri? Nu mai zic nimic…

    • Credeți că sunt de vina rafinăriile.Eu nu cred asta.uitativa in tot orașul să vedeți ce mizerie este.Nu poți să stai în stație la sud de mirosul la boschetari.Nu mai va vaitati atâta din cauza Rafinăriilor care contribuie la stat.

  4. Daca nu ar mai funcționa rafinăriile cu ce ați mai alimenta mașinile.Sunteti foarte rai .poluarea este și de la traficului intens sunt foart mult mașini.

  5. Mă faceți să râd….. Sunteți buni doar de gargară dar fapte nimic. Văi miroase, vai ne îmbolnăvim.
    Oameni buni nu mai așteptați nimic de la jegurile corupte din politică. Vreți aer curat, fara schimbări climatice?
    In cazul asta toată lumea ar trebui să facă un efort dar toată sa nu mai folosiți benzină, motorină, plastice etc.
    Mergeți pe jos, cu bicicleta, trenul, mașini electrice etc
    Alta modalita la fel e n voie de toată lumea pentru a ieși în stradă la proteste.
    Dar vedeți voi posibil ceva de mai sus când marea majoritate a oamenilor nu mai merg pe jos nici 50m sa cumpere pâine. Eu cald acum lasă motorul pornit și cât sunt in magazin.
    Atâta timp cât sunteți comozi și va place mirosul de gaze ciocul mic….

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Spania este câștigătoarea EURO 2024. Au fost constant buni și au meritat

EURO 2024 - o competiție câștigată pe merit

Codul Roșu de caniculă a fost prelungit până miercuri. De joi, scad maximele și vin ploile inclusiv în Prahova

Temperaturile maxime prognozate pentru începutul acestei săptămâni vor fi în continuare de până la 42 de grade.

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.

Petrolul debutează luni, în noul sezon al Superligii, contra celor de la FC Buzău

Partida se va juca luni, de la ora 21:30, pe “Ilie Oană”.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Spania este câștigătoarea EURO 2024. Au fost constant buni și au meritat

EURO 2024 - o competiție câștigată pe merit

Codul Roșu de caniculă a fost prelungit până miercuri. De joi, scad maximele și vin ploile inclusiv în Prahova

Temperaturile maxime prognozate pentru începutul acestei săptămâni vor fi în continuare de până la 42 de grade.

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.
- Publicitate -