- Publicitate -

UAP Prahova solicită Ministerului Energiei prioritizarea finanțării proiectelor de modernizare a termoficării în Ploiești

Data:

Distribuie articolul:

Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova (UAP Prahova) a înaintat, joi, Ministerului Energiei o scrisoare de intenție și un memoriu prin care se solicită prioritizarea finanțării pentru cele trei proiecte vitale de modernizare a sistemului de termoficare din Ploiești. Documentul este susținut un număr important de parlamentari prahoveni.

- Publicitate -

Uniunea Asociațiilor de Proprietari (UAP) Prahova a înaintat, joi, la Ministerul Economiei o scrisoare de intenție și un memoriu prin care solicită prioritizarea finanțării proiectelor de modernizare a sistemului de termoficare din Ploiești.

„Tot astăzi, UAP Prahova a depus și un memoriu detaliat alături de scrisoarea de intenție, care argumentează de ce aceste proiecte de modernizare trebuie prioritizate. Modernizarea CET Brazi și a rețelelor de termoficare va contribui la reducerea subvențiilor, oferind în același timp ploieștenilor acces la căldură și apă caldă la costuri mai accesibile.

Prin aceste proiecte, vizăm reabilitarea rețelelor termice și îmbunătățirea eficienței energetice a CET Brazi, cu scopul de a reduce treptat subvenția la gigacalorie și a oferi o alternativă sustenabilă și eficientă pentru încălzirea urbană. Subvențiile ar putea fi eliminate până în 2028, pe măsură ce modernizarea infrastructurii devine funcțională, lucru ce va asigura ploieștenilor accesul la servicii publice de calitate, la prețuri corecte.

- Publicitate -

Solicităm Ministerului Energiei, prin domnul ministru Sebastian Burduja, să acorde atenția cuvenită acestor proiecte, care sunt vitale pentru comunitatea noastră și pentru modernizarea infrastructurii energetice a Ploieștiului. „Semnarea acestei scrisori de intenție de către parlamentarii Prahovei și de viitorul primar Mihai Polițeanu reprezintă un pas crucial pentru viitorul energetic al Ploieștiului. Modernizarea CET Brazi și a rețelelor de termoficare nu este doar un obiectiv tehnic, ci o investiție directă în confortul și bunăstarea cetățenilor ploieșteni. Le mulțumesc celor care au înțeles importanța acestui demers și și-au adus contribuția pentru un Ploiești mai modern și mai eficient.”, a declarat Eugen Cristescu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova.

Demersul făcut la Ministerul Economiei a fost sprijinit, potrivit UAP Prahova, de un număr important de parlamentari și lideri locali, a fost semnată de senatorii Radu Oprea (PSD), Roberta Anastase (PNL), Laura Moagher (PSD), Aurel Oprinoiu (USR), Alexandru Nazare (PNL) și deputații Rodica Paraschiv (PSD), George Ionescu (Forța Dreptei), Mircea Roșca (PNL), Bogdan Toader (PSD), Grațiela Gavrilescu (PSD), Andrei Lupu (REPER), Petre Pușcașu (AUR), Răzvan Prișcă (PNL), precum și de primarul ales al municipiului Ploiești, Mihai Polițeanu.

Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova a prezentat, joi, cele trei proiecte pentru modernizarea sistemului de termoficare.

- Publicitate -

Proiectele depuse pentru finanțare prin Fondul de Modernizare

  • Proiect 1 – Titlu: Reabilitare rețele termice aferente SACET Ploiești, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană – Etapa I/ Cod SMIS: 319117/ Data depunerii: 01.02.2024/ Suma solicitată: 286.001.739,62 lei cu TVA

Acest proiect urmărește reabilitarea rețelelor de distribuție primară și secundară a agentului termic din Ploiești, reducând pierderile semnificative de energie pe traseu. Rețeaua de distribuție este depășită din punct de vedere tehnologic, ceea ce duce la pierderi de căldură, ineficiență în alimentare și costuri mari pentru întreținere. Modernizarea acesteia va reduce costurile operaționale și va îmbunătăți confortul cetățenilor care depind de acest sistem pentru încălzire.

  • Proiect 2 – Titlu: Creșterea eficienței energetice a CET Brazi prin montarea unei surse noi de producere a energiei termice și electrice, în cogenerare de înaltă eficiență. Instalarea de motoare termice/ Cod SMIS: 327636/ Data depunerii: 11.07.2024/ Suma solicitată: 238.844.501,09 lei cu TVA

Acest proiect propune instalarea de motoare termice moderne care să înlocuiască echipamentele vechi, crescând eficiența cogenerării de energie. Motoarele termice noi vor permite CET Brazi să producă mai multă energie cu un consum mai mic de resurse, reducând astfel costurile de operare și facturile pentru cetățeni. În plus, acest proiect contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 și la atingerea obiectivelor climatice ale României.

  • Proiect 3 – Titlu: Creșterea eficienței energetice a CET Brazi prin montarea unei surse noi de producere a energiei termice și electrice, în cogenerare de înaltă eficiență – Instalarea de turbine cu gaz – faza S.F./ Cod SMIS: 331036/ Data depunerii: 29.07.2024/ Suma solicitată: 298.499.759,75 lei cu TVA

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Cine este suspectul uciderii șoferului ridesharing din Ploiești

Un tânăr de 21 de ani este acuzat că...

Oana Zanfir, cea care dă viață ulcelelor de lut, vine la Târgul pentru Meșteșugari de la Ploiești

Târgul Național pentru Meșteșugari și Artizanat, ediția 2024, are...

Locuitorii din Plopeni, terorizați de urs. ”Până se întrunește comisia, animalul fuge!”

Numeroși cititori care locuiesc în Plopeni și comunele învecinate...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Villa Livadaros din Karterados, o cazare superbă la un preț decent pentru Santorini

În timpul sejurului nostru de trei nopți în Santorini,...

Cât te costă să cumperi vechime în muncă. Răspunsul Casei Județene de Pensii Prahova

Prahovenii care vor să-și cumpere vechime în muncă pot...

Când se trece la ora de iarnă 2024

În noaptea de 26 spre 27 octombrie, România trece...

Secretul logevității localnicilor din Tătaru: „Munca și mâncarea sănătoasă m-au ținut zdravănă”

Hrana curată, credința, optimismul, traiul cumpătat și credința că necazurile sunt trecătoare i-au ținut zdraveni
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: Relația dintre credință și longevitate

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Super ofertă de locuri de muncă la Bursa Angajatorilor din Ploiești

Cea de-a treia ediție a Bursei Angajatorilor din Ploiești...

Navetiștii Ploiești-București, bătaia de joc a administrației Volosevici [VIDEO]

Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au fost invitați în...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Villa Livadaros din Karterados, o cazare superbă la un preț decent pentru Santorini

În timpul sejurului nostru de trei nopți în Santorini,...

Cât te costă să cumperi vechime în muncă. Răspunsul Casei Județene de Pensii Prahova

Prahovenii care vor să-și cumpere vechime în muncă pot...

Când se trece la ora de iarnă 2024

În noaptea de 26 spre 27 octombrie, România trece...
- Publicitate -