- Publicitate -

Cozi și automate defecte pentru reciclarea ambalajelor. ”Este normal să alergăm cu sacii de pet-uri în spinare?”

Data:

Distribuie articolul:

Sistemul Garanție – Returnare (SGR) al ambalajelor este criticat de tot mai mulți cititori din cauza problemelor logistice. Aceștia reclamă cozile formate mai ales în week-end la aparatele de preluare a ambalajelor din plastic, sticlă sau aluminiu, dar și automatele defecte.

- Publicitate -

La aproape șapte luni de la începerea programului, Sistemul Garanție – Returnare (SGR) pentru ambalaje din sticlă, plastic sau metal se dovedește a fi mai puțin eficient decât se lăudau autoritățile.

Clienții supermarketurilor care încearcă să-și recupereze banii opriți la raft pentru ambalaje sunt nevoiți să aștepte minute bune la cozile formate în fața automatelor, iar în multe situații aceste aparate sunt scoase din uz din cauza problemelor tehnice.

”Este normal să alergăm cu sacii de pet-uri în spinare între magazine? Am încercat să-mi recuperez banii pe ambalaje în acest week-end dar nu am reușit. La unele supermarketuri nu mergeau aparatele, la altele erau cozi uriașe” a fost mesajul primit de la un cititor.

Un altul ne-a sesizat că în orașul în care locuiește, Boldești Scăeni, niciun automat din cele instalate la cele două supermarketuri din zonă nu era funcțional:

- Publicitate -

”Am vrut să duc bidoanele de plastic la reciclare, dar nici la Penny și nici la Carrefour nu mergeau aparatele. Am întrebat angajații ce se întâmplă și am primit drept răspuns o ridicare de umeri”.

Potrivit statisticilor oficiale, la nivel național există aproximativ 4.000 de automate RVM de returnare, prin intermediul cărora până acum au fost colectate 514 milioane de ambalaje SGR, dintre care 250 de milioane numai luna trecută.

După ce s-a ajun la o medie zilnică de 10 milioane de ambalaje returnate, sistemul s-a dovedit a fi ineficient, cei care au de suferit fiind tocmai clienții dispuși să participe la ”marea reciclare”.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

12 COMENTARII

  1. Si asta nu este totul. De laudat se lauda cu „succese”.
    Sunt probleme si cu primirea bonurilor cu contravaloarea reciclarilor.
    Si dau exemplu, chiar pt „reclamă” (a reclama), a magazinului PROFI de pe strada Marasesti. Ei nu primesc bonuri eliberate de aparate de la alte magazine. Raspunsul lor este ca nu au aceasta obligatie. Primesc bonuri eliberate DOAR de magazinul propriu. Magazinul Mega Image, de pe strada Domnisori, nu are obligatia sa primeasca SGR, daca nu le functioneaza automatul.

    Poate nu am înțeles eu legislația? Lămuriti-mă!

  2. La Supernova din Constanța nu s-au mai primit ambalaje vreo câteva zile. Azi era funcțional dar cu un anunț – Nu primim sticla. Am citit ca sticla se sparge la transport și firmele care fac parte din program pierd bani. Asta-i România!

  3. Statul român a dat o lege și atât. Nu a făcut nimic pentru reciclare, aruncând totul în carca comercianților pentru organizarea colectării și a consumatorilor, nevoiți să alerge cu sacii plini cu ambalajele reciclabile, pe care le-au plătit, ore întregi, pe distante mari, și cu șanse mari să nu le poată returna, pierzând astfel banii care intra în folosul necuvenit al statului.
    Până la urmă, consumatorii suporta toate inconvenientele, inclusiv pierderea banilor reținuți forțat de legile unui stat incapabil de mai mult!

  4. Sa ne intelegem: noi platim 50 de bani pentru fiecare ambalaj. Probabil ca nici 50% din acesti bani nu subt recuperati (cu tot efortul si celor care culeg ambalajele aruncate de unii si de altii). Banii astia se duc in buzunarul unor smecheri, nu are nici o legatura cu cei 3 R. Plus ca sunt o serie de ambalaje care “nu sunt acceptate de aparat”. Personal, am avut aproape 10-15 ambalaje care nu au fost acceptate in conditiile in care ambalajele erau ok. O alta mizerie de jecmanit si pus pe drum populatia.

  5. Ce sistem de reciclare ?Trebuia sa mai ia banii noștrii pt aceste aparate.Nimeni nu a spus cât costă ! Ce atâta prostie ? Pina in 89 duceai sticle și borcanele la schimb ,sau luai banii.Ce au descoperit dupa25 ani ?Ne întoarcem în 89.Daca chiar îi interesează plastic e și la caserolele de pui,iaurt,lapte ,borș și multe altele .O mare pacaleara .Pe banii noștrii și timp.

  6. totul de fatada ,primim sanctiuni de la uniunea europeana daca nu reciclam,nu avem transparenta la reciclare,vorbe goale pentru fraieri din u.e,de ce nu spune guvernul corupt cate fabrici avem si care este capacitatea lor de reciclare?

  7. Sunt în Grecia în vacanta, nu am văzut nicăieri Sgr,și grecii sunt de când știu înaintea noastră în UE,dar am mai venit niște șmecheri sa ia banii la proști!Nu am mai văzut asa mormane de bidoane refuzate pe la marketuri de când ma știu,deci nu sa rezolvat nimic.

  8. Sub auspiciul ca dorim sa ecologizam s-a montat aceste aparate care sunt praf ele însuși, și aseazate prost în interiorul magazinelor, ca să piața fi sclavite tot de vânzători. Ideea principala era însuși vânzarea acestor aparate, cineva a făcut bani mulți din vânzarea lor. Asta e marea ecologizare, acele aparate ce trebuiau vândute. NIMIC nu se face fără ca cineva sa aibă vreun avantaj. În Spania erau de dimensiuni mult mai mari încasări din 2007. Dar ca orice e bun în afara în România se implementează prost.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Directorul Termo Ploiești, Bogdan Becheanu, despre furnizarea agentului termic la iarnă în Ploiești – VIDEO

Directorul Termo Ploiești a anunțat că, la Ploiești, a început înmagazinarea gazelor pentru la iarnă.

Directorul Termo Ploiești anunță ieftinirea căldurii la iarnă – VIDEO

Viitorul tarif la energia termică va fi aprobat în luna octombrie 2024.

Cele mai importante titluri ale zilei – 28 iunie – VIDEO

Observatorul Prahovean face o retrospectivă a celor mai importante...

Câștigă invitații la concertul aniversar ”Petrolul 100”, de duminică, ora 20.00

Provocarea este simplă, așa că vă dorim succes! :)

Mihai Militaru, olimpicul CNMV Ploiești, devenit campion național la atletism: „Sportul și cartea nu se exclud”

Atletismul, pe care îl practică de trei ani, l-a ajutat să-și dezvolte abilitățile fizice, să învețe ce înseamnă fair-play-ul

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Echipa ploieșteană de robotică RO2D2, marea campioană de la Maryland, Statele Unite (VIDEO)

Lemeviștii  au câștigat toate cele 12 meciuri jucate și au stabilit un nou record mondial

Urs în zona de promenadă de la Păulești. Jandarmii monitorizează locul

Apariția ursului a fost semnalată prin apel la 112

Super atmosferă pe arena „Ilie Oană” la concertul Centenar -Petrolul 100

Aproximativ 5000 de oameni pe stadionul „Ilie Oană”

Mii de oameni sărbătoresc pe „Ilie Oană” 100 de ani de Petrolul Ploiești

Atmosfera este una incendiară, iar distracția este asigurată de artiști precum NICO, Puya, Killa Fonic, Cabron și Smiley
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce a pierdut Andrei Volosevici alegerile pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Marele pierzător al alegerilor locale din 9 iunie

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Echipa ploieșteană de robotică RO2D2, marea campioană de la Maryland, Statele Unite (VIDEO)

Lemeviștii  au câștigat toate cele 12 meciuri jucate și au stabilit un nou record mondial

Urs în zona de promenadă de la Păulești. Jandarmii monitorizează locul

Apariția ursului a fost semnalată prin apel la 112

Super atmosferă pe arena „Ilie Oană” la concertul Centenar -Petrolul 100

Aproximativ 5000 de oameni pe stadionul „Ilie Oană”
- Publicitate -