Sărbătoarea Paștelui este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății. Moment de reflecție interioară, reculegere și bucurie pentru Învierea Mântuitorului Isus Hristos. Mulți se pregătesc de cumpărături pentru masa de Paște, iar pentru ca pregătirea să fie completă, credincioșii fac curățenie în case și păstrează, deopotrivă, și tradiția înnoirii hainelor.
Fie că alegem să petrecem sărbătoarea Paștelui în familie, să participăm la slujbele religioase sau să ne întâlnim cu apropiații, este important să avem o îmbrăcăminte care să reflecte atmosfera caldă a acestui moment și să ne facă să ne simțim încrezători și optimiști.
Pentră că Paștele este celebrat primăvara, ținutele pe care trebuie să le purtăm ar trebui să reflecte bucuria, energia și vitalitatea date de acest anotimp.
Se poartă culorile pastelate
Magazinele sunt pline de obiecte vestimentare, la mare căutare fiind culorile pastelate, imprimeurile florale delicate, țesăturile vaporoase, în general ținutele lejere, care exprimă smerenia, dar și bucuria pe care ni le aduce, prin Învierea Mântuitorului, cea mai mare sărbătoare a creștinătății.
Pe lângă culorile pastelate și printurile florale pe care le regăsim în ținutele din magazine, de Paște, la mare căutare sunt și texturile ușoare și fluide, precum țesături vaporoase, dantelă delicată sau țesături subțiri de satin. Aceste materiale adaugă un aer elegant, feminin, fiind în același timp și confortabile.
Se poartă galbenul, roz, lila, alb, bleu sau verde-mentă.
Specialiștii mai spun că de Paște nu poți îmbrăca ținute asemănătoare cu cele de Revelion sau de Crăciun (rochii sofosticate, sclipici, paiete, croieli îndrăznețe, precum și roșii, aurii sau verde saturat).
Nici hainele de stradă nu sunt potrivite pentru această zi, precum hanoracele sau treningurile. Fiind o sărbătoare a reculegerii și bucuriei, ținuta de Paște trebuie să exprime acest lucru.
Bijuteriile devin și ele, în această perioadă a înnoirii, mai mult decat simple accesorii
Orice podoabă se transformă acum într-o purtătoare de emoții.Fie că un pandantiv cu simbol religios, un inel cu o piatră pretioasă sau o pereche de cercei eleganți, bijuteriile trebuie să constituie un simbol al tradiției și spiritualității pascale.
Tradiția spune că de Paște este bine să te înnoiești, pentru că astfel o să te aștepte o perioadă de noroc și belșug. Obiceiul provine încă creștinismul timpuriu.
Se spune că cei care se botezau în timpul slujbei de Paști erau îmbrăcați în alb, ca pe un simbol al noii lor vieți. Cei deja botezați nu purtau haine albe, ci numai noi, pentru a arăta că împărtășesc noua viață a Mântuitorului Hristos.