- Publicitate -

„Lăsați România să se hrănească pe sine, lăsați ingredientele să gătească cu voi!”- succesul de la Casa Timiș Wellness & Spa Resort

Data:

Campania „Din Prahova pentru România” reunește cei mai de succes actori ai scenei economice prahovene, de la antreprenori locali la multinaționale care aduc plus valoare comunității și care sunt recunoscute la nivel național ca repere în business. Astăzi, un episod de la Casa Timiș Resort, un etalon în ceea ce privește standardele ridicate, atât din punct de vedere al unităților de cazare, cât și din punct de vedere al experiențelor culinare pe care clienții le pot avea aici. Iar în ceea ce privește gastronomia, Resortul Casa Timiș aduce cu adevărat ceva nou, grație lui Chef Nico Lontras, artizanul bucatelor alese.

- Publicitate -

Rețetele businessurilor de succes au în spate colaborări cu oameni de succes, profesioniști cu experiență care aduc plus valoare. Chef Nico Lontras, un pilon al echipei Casa Timiș, aduce cu el aproape 30 de ani de experiență culinară internațională. Cu stagii de pregătire în Spania și Islanda, titlul de „Bucătarul Anului” în Irlanda, în 2003, și participări la competiții internaționale în calitate de reprezentant al acestei țări, Chef Nico a lucrat alături de bucătari renumiți din întreaga lume. Astăzi, el și-a găsit inspirația și liniștea în inima Dealului Mare, la Casa Timiș Resort, unde își transformă pasiunea în artă, folosind cu măiestrie resursele generoase ale regiunii pentru a crea preparate de excepție. Zi de zi, Chef Nico își surprinde oaspeții cu combinații inedite, conturând o poveste gastronomică memorabilă.

Pe Chef Nico l-am prins cu greu pentru a povesti puțin despre ce aduce Resortul Casa Timiș din Prahova pentru România. Are treabă multă, lui îi place să fie în bucătărie, „printre tigăile mele, la cratițele mele…”, nu în fața unei camere de filmat, vorbind. Și, cu toate acestea, a acceptat să ne povestească despre preparatele pe care le pregătește atât la Restaurantul Conac cu specific românesc-modern, cât și la Restaurantul Veranda dintre vii, cu specific mediteranean. De ce? Pentru că știe că lumea trebuie să fie conștientă cu adevărat de ceea ce are ocazia să deguste la această locație excepțională din Prahova.

Ce oferă restaurantele Casa Timiș oaspeților care iau masa la ei

Exploatăm și explorăm bucătăria din Dealu Mare”, spune chef Nico în debutul discuției. România, consideră el, este binecuvântată cu patru anotimpuri și, totodată, cu regiuni cu specific diferit. Iar, în opinia lui, bucătarii trebuie să arate bogăția și să se conecteze cu locul în care există. „Pentru că suntem în Dealu Mare, eu m-am conectat cu Dealu Mare”, mărturisește chef Nico.

- Publicitate -

Am venit, m-am pus la masă, și am văzut în jurul meu hecatre de viță de vie, lanuri de lavandă, căprioare care aleargă pe dealuri, iepuri (…) și cred că am spus deja jumătate din meniu”, mai spune el zâmbind.

Atunci când a venit la Casa Timiș s-a adaptat la bogăția de aici și a mai adăugat o livadă, o grădină, doar ca să

îmbogățească ceea ce regiunea îi oferea deja. „Noi (la Casa Timiș – n.r.) facem untul nostru, vinul nostru… astea reprezintă bogăția din Dealu Mare. Iar meniul l-am construit exact așa: ce avem în jurul nostru, ce ne înconjoară și, ce nu putem face noi, am adus de la producătorii locali din jurul acestor dealuri”, afirmă chef-ul cu tărie.

- Publicitate -

Conectarea la producătorii locali este esența bucătăriei românești. Nu există bucătărie românească fără produs românesc. „Produsul românesc este primordial în bucătăria românească, iar, din punct de vedere regional, produsul regional vine și completează bucătăria regională, bineînțeles cu măiestria bucătarului. Fiecare pune în farfurie după asemănarea și modul în care el gândește și modul în care el se raportează la locul în care există”.

Un meniu se creează în raport cu produsul pe care îl ai, cu ingredientele pe care le ai, cu volumul restaurantului pe care îl ai, cu nivelul bucătăriei pe care îl ai, inclusiv nivelul oamenilor pe care îi ai în bucătărie”, spune chef Nico Lontras.

La Casa Timiș, echipa din bucătărie își dorește să fie un etalon în ceea ce privește bucătăria românească în general, nu neapărat cea de fine dinning.

- Publicitate -

Cum s-au construit meniurile de la Casa Timiș

La Casa Timiș, meniurile au la bază bucătăria tradițională românească. „Noi am luat felurile de mâncare tradiționale românești și le-am pus în farfurie așa cum credem noi că arată mai bine”, explică chef Nico.

La Casa Timiș se folosesc în bucătărie tehnici de gătit moderne, unde bucătarul își pune amprenta. „Bucătarul înțelege ce înseamnă proteina, când proteina își schimbă gustul, la ce temperatură proteina își schimbă gustul… Toate acestea, la un loc, construiesc meniurile de la Casa Timiș”.

Au urmărit, și urmăresc în continuare, de asemenea, să construiască un meniu în care oaspetele să vină și să deguste bogăția din Dealu Mare, nu neapărat doar să mănânce un fel de mâncare, să se sature și să plece.

La Casa Timiș, oaspeții care vin, nu vin doar să mănânce ci vin să trăiască o adevărată experiență culinară. Ei pot consuma și trei feluri de mâncare, minim. „Este greu să pui, într-o singură farfurie, și strugurii, și lavanda, și căprioara, și iepurele… toate la un loc”, este de părere chef Nico.

- Publicitate -

Odată cu deschiderea oaspeților care le trec pragul, bucătăria de la Casa Timiș evoluează datorită lor. An de an, chefii din bucătărie își dau toată priceperea pentru a pune pe farfurie tot ceea ce este mai bun.

Secretul bucătăriei de la Casa Timiș

Dincolo de ușile bucătăriilor de aici se întâmplă adevărate minuni, asta mărturisesc cei care au avut ocazia să le deguste preparatele. Și asta se datorează terroir-ului regiunii, spune chef Nico. „Majoritatea produselor vin din Dealu Mare.

Bucătarul își aduce aportul doar. Farfuriile de la Casa Timiș nu sunt doar despre cât de bun este Nico Lontras ca bucătar. Farfuriile de la Casa Timiș sunt despre produsul din Dealu Mare”, mai spune el.

- Publicitate -

Întrebarea cea mai importantă într-o bucătărie este „De ce?”. De ce optezi pentru un anumit meniu, de ce se pune sare, de ce se gătește la o temperatură mare sau mică, de ce se adaugă zahărul în sosul de roșii și alte asemenea. „Noi asta facem aici. Ne întrebăm în fiecare zi de ce. De ce facem meniul ăsta? (…) Pentru ca produsul din Dealu Mare să iasă în evidență. Nu este despre bucătar, este despre echipă, este despre un tot unitar, care reprezintă ospitalitatea din România”, afirmă cu mândrie chef Nico.

La Casa Timiș nu se urmărește conceptul de fine dinning sau vreo nișă anume. Oamenii de aici își doresc să fie deschiși pentru oaspeții care vor să înțeleagă bogăția din Dealu Mare, din Prahova și, totodată, din România.

Restaurantele de la Casa Timiș, trei la număr, fiecare cu propriul specific.

Astfel, Restaurantul Conac – Casa Timiș este un adevărat refugiu al rafinamentului și al gusturilor desăvârșite, unde vinurile alese sunt complementate de un meniu românesc reinterpretat, modern, în spirit gourmet. Acest loc de poveste își propune să pună în lumină deliciile gastronomiei românești, oferindu-le oaspeților șansa de a se reîndrăgosti de savoarea autentică și de a descoperi noi perspective asupra preparatelor tradiționale.

- Publicitate -

Restaurantul „Veranda dintre Vii” este un restaurant cu specific mediteranean, care invită oaspeții să se bucure de o experiență culinară desavârșită, într-o locație încântătoare. Beneficiind de un acoperiș retractabil, spațiul își schimbă înfățișarea într-un restaurant în aer liber, unde atmosfera de serenitate și beatitudine se îmbină armonios.

Meniul, variat și plin de savoare, este un omagiu adus ingredientelor proaspete și autentice, fiecare preparat fiind o declarație de dragoste către măiestria culinară mediteraneeană.

În cele din urmă, „1925 English Bar” este un spațiu eclectic, al frumuseții, rafinamentului şi bunului gust, născut din pasiunea Doamnei Timiş pentru locuri, tradiții şi obiceiuri, pasiune acumulată în călătoriile sale fizice, virtuale sau imaginare ce i-au inspirat, de a lungul vieții, mintea și sufletul.

Numele dăruit acestui loc, „1925”, este un omagiu adus anului construcției conacului, căruia familia Timiş îi va adăuga încă mulți alții, în ospitalitatea românească de familie.

Bucătăria modernă vine și completează bucătăria tradițională și o îmbunătățește, din punct de vedere termic, din punct de vedere al asocierilor, din punct de vedere al cantităților, iar bucătarul își pune măiestria de artist pentru a spune o poveste într-un mod original. Noi avem nevoie de originalitate”, este de părere chef Nico Londras.

Chef Nico Londras își dorește să schimbe mentalitatea românilor în domeniul gastronomiei

Maestrul bucătar de la Casa Timiș consideră că mentalitatea românilor are nevoie să fie schimbată. Crede că românii sunt singurul popor care merge la restaurant cu un scop precis, țintit. Românii merg să mănânce „o ceafă”, sau „o ciorbă de burtă” și nu pentru a se lăsa pe mâna bucătarului și a experimenta gastronomic un meniu.

Acest lucru trebuie să se schimbe, este de părere chef Nico și, la Casa Timiș, întreg meniul îndeamnă la dorința de a experimenta. „Vreau să depășim puțin bariera asta și să ne lăsăm pe mâna bucătarilor, pentru că bucătarul din ziua de astăzi nu mai reprezintă bucătarul de acum 20 de ani, am evoluat”, spune acesta.

Este foarte important ca fiecare să înțeleagă faptul că, un singur ingredient poate da naștere unui număr mare de produse, deoarece acel ingredient poate fi preparat în mai multe moduri. „Dacă știi cum să tratezi un morcov și să înțelegi că acela nu se pune doar la ciorbă… Dintr-un simplu morcov poți să faci chips-uri, poți să faci piureuri, poți să faci perle, poți să faci caviar, poți să faci pudră (…) Sunt o grămadă de tehnici care se pot folosi pe un singur ingredient”, dezvăluie el.

Exploatarea ingredientului zonal, pus în farfurie prin ochii și prin spiritul unui bucătar, într-o anumită zonă, este chiar succesul bucătăriei românești”, mai spune maestrul.

Lăsați România să se hrănească pe sine și lăsați ingredientele să gătească cu voi!”, este motto-ul după care chef Nico Lontras se ghidează în profesia pe care a ales-o; motto pe care încearcă, zi de zi, să îl insufle și oamenilor alături de care gătește.

Oamenilor care trec pragul restaurantelor Resortului Casa Timiș, maeștrii bucătari le spun povești. Le spun povești frumoase despre locul unde se află, despre locul de unde provin bucatele din farfuriile lor și, mai presus de orice, le spun povestea culinară a bucatelor pe care le savurează.

Gastronomia de la Casa Timiș este o poveste adevărată, din Prahova pentru România, despre aportul pe care produsele din Dealu Mare îl aduc autenticității și dezvoltării gastronomiei poporului român. (P)

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

„Toată recunoștința mea pentru medicul ORL Gabriela Chiriță”. Scrisoarea de mulțumire a unei ploieștence

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun”  dedicată medicilor apreciați...

O farmacistă din Prahova merge din casă în casă pentru a duce medicamente sătenilor care nu se pot deplasa

Farmacista face fapte frumoase pentru localnici, în special pentru oamenii în vârstă, ori cei cu dizabilități.

Scrisoare de mulțumire pentru chirugul Dan Mihalache: „Acest medic este un om desăvârșit”

Femeia, voluntar SMURD în cadrul spitalului ploieștean, spune că fără acest medic pe care îl numește „de excepție”, rudele sale poate astăzi nu ar mai fi fost în viață
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Exclusiv

Imagini cu primele probe de la roata panoramică la Târgul de Crăciun Ploiești

Sâmbătă, 30 noiembrie, se deschide Târgul de Crăciun de...

Cu ce candidat veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale? Sondaj Observatorul Prahovean

Pe 8 decembrie, românii își vor alege viitorul președinte!...

Călin Georgescu a câștigat alegerile prezidențiale în peste 80% din localitățile din Prahova!

Surpriză uriașă la alegerile prezidențiale! Candidatul independent suveranist Călin...

Rezultate finale alegeri prezidențiale în Prahova. Călin Georgescu, pe primul loc

Numărătoarea voturilor la alegerile prezidențiale, primul tur, în Prahova,...
- Publicitate -

Știri noi

A doua seară de proteste, în marile orașe ale României, împotriva lui Călin Georgescu

Pentru a doua seară, sute de români au ieșit...

Consolidarea spitalelor Schuller și Pediatrie din Ploiești, blocată în hățișul birocratic

Spitalul Municipal (Schuller) și Spitalul de Pediatrie din Ploiești...

Ce tip de vot poate alunga, pe 1 decembrie, incertitudinea ce riscă să arunce țara în haos

Incertitudinea din România poate să provoce haos economic și...
- Publicitate -

Emisiuni

Reper strânge rândurile împotriva corupției! [VIDEO]

Mihai Neagu, candidat REPER la Camera Deputaților și Valentin...
- Publicitate -

Vox Publica

- Publicitate -

Pe aceeași temă

- Publicitate -

Rezultate finale alegeri prezidențiale în Prahova. Călin Georgescu, pe primul loc

Numărătoarea voturilor la alegerile prezidențiale, primul tur, în Prahova,...

Două persoane din Prahova, sancționate cu avertisment pentru propagandă electorală ilegală pe Facebook

Polițiștii prahoveni au sancționat cu avertisment două persoane care...