Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis vineri, 15 noiembrie, odată cu iluminatul festiv de sărbători. Printre atracții se numără o roată panoramică, un mic orășel al copiilor, dar și un patinoar. Imagini la finalul textului.
Amenajat în centrul istoric, târgul de Crăciun de la Sibiu reunește 120 de comercianți cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale.
Spre deosebire de anii trecuți, roata panoramică, înaltă de 22 de m, a fost mutată în partea opusă din Piața Mare, iar pantinoarul natural de 600 de metri pătrați poate găzdui până la 300 de persoane simultan.
În schimb, în Piața Mică a fost amenajat un mini-orășel al copiilor, cu un carusel, trenuleț și sania virtuală a lui Moș Crăciun. De asemenea, pe fațadele clădirilor istorice sunt proiectate imagini specifice sărbătorilor de iarnă.
Prețurile sunt mai mari față de anul trecut – de exemplu un pahar cu vin fiert costă între 15 și 17 lei, iar o ”bilă neagră” o reprezintă prezența comercianților ambulanți de ”chinezării”.
În weekendul de deschidere aglomerația a fost uriașă, fiind aproape imposibil să străbați, pas cu pas, târgul din Piața Mare. Programul de vizitare este zilnic, între 11 și 22, iar sâmbătă și duminică între 10 și 22.
Cum va fi târgul de Crăciun de la Ploiești
Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a anunțat
Târgul de Crăciun va fi organizat între Palatul Culturii, unde va fi amenajat și un patinoar, de 450 mp, și zona pietonală – restaurantul Mc Donalds.
”Cheltuielile cu electricitatea vor fi asigurate de Consiliul Județean, iar în zona pietonală va fi amplasată o roată panoramică, a cărei înălțime va fi de 33 de metri. La mijloc va fi bradul de Crăciun și căsuța lui Moș Crăciun, cu o plasă de lumini, iar în zonă vor fi căsuțe cu produse specifice, mașinuțe, etc” a precizat primarul.
Polițeanu a mai anunțat că, la solicitarea ploieștenilor din cartiere, au fost alese 12 locații care să aibă iluminat de sărbători și scene unde să fie organizate în luna decembrie spectacole de teatru și de muzică.
Acestea vor fi susținute de actori și artiști de la Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica „Paul Constantinescu” și Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale”.
Zonele respective sunt: Toma Socolescu, Bereasca, Eminescu, Biserică Mimiu, Bd. București, Mitică Apostol, Rapsodiei, Aurora, Domnișori, Parcul Mihai Viteazul, zona monumentului sovietic și Parcul OZN.