- Publicitate -

Revoltător! O sportivă de la CS Petrolul Ploiești a ratat un campionat european din cauza unui pașaport!

Data:

Distribuie articolul:

Alexandra Miliu, în prezent campioana noastră națională la lupte pe plajă U15, ratează prezența la Campionatul European din cauza legislației române, în care nu se găsește soluție pentru situația ei. Are 14 ani, a dat Evaluarea Națională în această vară și are tot viitorul înainte.

- Publicitate -

Un real talent în luptele libere, Alexandra Florina Miliu, a fost medaliată cu bronz la Campionatul Național Individual U15 în 2023, atât pe saltea cât și pe plajă, după doar patru luni de când începuse practicarea luptelor libere.

În 2024, la doar un an și jumătate de când începuse practicarea acestui sport, a reușit să obțină titlul de Campioană Națională de Lupte pe plajă. „Alexandra este un copil foarte bun, cu perspectivă și viitor în acest sport”, o descriu antrenorii ei de la CS Petrolul Ploiești, Andreea și Ionuț Pătru.

În perioada 17-19.07.2024 se desfășoară, la noi în țară, la Timișoara, Campionatul European de Lupte pe Plajă. Deși calificată la această competiție, fiind campioană națională, Alexandra nu poate participa deoarece nu are pașaport, iar înscrierea sportivilor la competiție se face doar în baza pașaportului, pe o platformă dedicată.

- Publicitate -

Situația Alexandrei Miliu nu poate fi rezolvată de autoritățile române

Antrenorii au încercat din răsputeri să rezolve problema legislativă, să îi facă pașaport și să o înscrie pe Alexandra la Campionatul European. Degeaba… Situația ei familială și vidul legislativ nu permit acest lucru.

Concret, părinții Alexandrei sunt despărțiți, mama este paralizată iar tatăl este în altă țară. Au rezolvat o procură din partea mamei iar, în privința lipsei tatălui, ar fi putut rezolva cu pașaport temporar deoarece este vorba de un concurs internațional.

Legea prevede că se poate elibera pașaport simplu temporar pentru minori atunci „când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte”. Fiind vorba de un concurs, s-ar fi încadrat aici. Dar…

- Publicitate -

Deși este o competiție internațională, faptul că se desfășoară pe teritoriul României face imposibilă eliberarea pașaportului

Inițial, de la direcția de pașapoarte ni s-a spus că putem și fără tată, provizoriu, pentru că e un caz special și participă la o competiție internațională.

Apoi, ni s-a spus că dacă este o competiție internațională dar se desfășoară la noi în țară, adică nu face deplasarea în altă țară, nu se poate.

Campionatul ăsta european se ține în fiecare an în altă țară. Și, de această dată a venit rândul la noi… E stupid! Înscrierea la competiție se face într-o platformă, doar pe bază de pașaport, pentru că este la nivel mondial”, a povestit antrenorul Ionuț Pătru pentru Observatorul Prahovean.

- Publicitate -

Și ce vină are ea că se desfășoară competiția la noi în țară?”, se întreabă antrenorul.

S-au încercat discuții pentru încercarea de rezolvare a situației dar degeaba. „Șefa de la pașapoarte mi-a spus că, din punct de vedere uman mă înțelege, dar, din punct de vedere legal, nu se poate!”, a mai făcut precizarea Ionuț Pătru.

alexandra miliu
Alexandra Miliu, campioană națională la lupte pe plajă

Așa că, deși cea mai bună luptătoare de la noi din țară la categoria ei, Alexandra Miliu nu poate reprezenta România la Campionatul European. De ce? Din cauza fatului că legea nu prevede o soluție pentru situația în care ea se află: Nu i se poate elibera pașaport pentru că legea specifică foarte clar faptul că respectiva competiție, pentru care s-ar putea aproba eliberarea pașaportului, trebuie să se desfășoare în străinătate pentru a se putea elibera pașaport.

- Publicitate -

Este vorba, clar, de un vid legislativ care împiedică un copil de 14 ani să participe la o competiție internațională. Și în această situație se regăsesc și alți minori care, din cauza acestei prevederi, ratează șanse importante pentru viitorul lor.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Om de afaceri, filmat cum închide robinetul de apă pentru irigațiile din Prahova. Acuzații grave la adresa ANIF

După ce Observatorul Prahovean a publicat imagini privind starea...

Cum și-a bătut joc administrația Volosevici de fondurile europene. Două proiecte majore, ”reevaluate” pe banii noștri

Din cauza incompetenței actualei administrații, Ploieștiul a pierdut o oportunitate unică de a se dezvolta cu ajutorul Uniunii Europene.

Conducerea Poliției Prahova a fost schimbată. Cine este noul șef al IPJ

Începând de luni, 15 iulie 2024, Inspectoratul de Polției...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Un nou cod portocaliu de furtună în cinci localități din Prahova

ANM a emis o nouă avertizare meteo de vreme...

FOTO-VIDEO: O rafală puternică de vânt a răsturnat un tir pe A 3. Trafic restricționat spre Ploiești

Incident, marți seară, pe Autostrada București-Ploiești (A3). O rafală...

Veste bună pentru Petrolul! Datoriile au fost achitate, iar jucătorii aduși la Ploiești pot evolua cu Dinamo

Petroliștii se pregătesc acum pentru următorul joc, cu Dinamo, în deplasare.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -