Pe 18 februarie, în 1916, a murit regina Elisabeta, soţia regelui Carol I, primul rege al României. Nu a fost numai prima regină a României, dar şi scriitoare. Purta pseudonimul Carmen Sylva, ceea ce s-ar traduce prin „Cântecul Pădurii”.
Prinţesa Elisabeta von Wied a venit în România în 1869, la vârsta de 26 de ani, pentru a se căsători cu Karl von Hohenzollern, care a domnit sub numele regal de Carol I de România.
Cupul regal a avut un singur copil, pe prințesa Maria, care a murit în 1874, de scarlatină.
În 1872, cu doi ani înainte de decesul micii prințese, Regina Elisabeta îi scrie lui Carol: „Acest copil fermecător este toată bucuria mea”.Tot ea îi scrie mamei sale: „Când principesa Maria sărută pe cineva, spune imediat: «Vreau ca toată lumea să fie fericită.» De îndată ce apelezi la sufletul ei bun, orice mâhnire dispare. Este un copil atât de înţelept şi răbdător!”
18 februarie – evenimente și personalități
1790 – A apărut, la Iași, ziarul de limba franceză „Courier de Moldavie”, primul ziar tipărit pe teritoriul țării noastre.
1853 – La Viena a avut loc Atentatul asupra Împăratului Francisc Iosif I.
1854 – A început construirea liniilor de telegraf electric București-Giurgiu, București-Ploiești-Brașov, Timișoara-Lugoj-Orșova, făcându-se astfel legătura între liniile telegrafice din Principate și cele din Transilvania.
1879 – A fost brevetată Statuia Libertății. Statuia Libertății din New York este un monument în portul „Liberty Island” din orașul New York. A fost plasată în anul 1886 la intrarea portului de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american.
1916 – A murit Elisabeta de Neuwied, regina Elisabeta a României. Elisabeta a României (pseudonim literar Carmen Sylva, nume complet Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied, a fost regina României în timpul domniei soțului său, Carol I al României.
1916 – În timpul Primului Război Mondial, forțele franco-britanice ocupă colonia germană Camerun.
1918 – A fost inaugurată Universitatea Populară din Chișinău, Republica Democratică Moldovenească.
1930 – A fost descoperită la Observatorul Flagstaff din statul Arizona, SUA, de către astronomul Clyde Tombaugh, a noua planetă a sistemului nostru solar – Pluton.
1941 – Pentru a asigura ordinea tulburată de rebeliunea legionară din ianuarie 1941, generalul Ion Antonescu a inițiat o serie de decrete printre care și Decretul din 18 februarie 1941 prin care instituțiile și întreprinderile mai importante din țară au fost militarizate, indiferent dacă erau proprietate de stat sau privată.
2001 – Cel mai grav caz de spionaj din istoria F.B.I. Robert Philip Hanssen, angajat al Agenţiei Federale F.B.I. de 27 de ani in divizia responsabilă pentru „securitatea naţională”, este arestat în Virginia, sub acuzatia că a livrat Moscovei timp de peste 15 ani secrete importante în domeniile apărării şi spionajului.
2006 – A avut loc cel mai mare concert al trupei The Rolling Stones, în fața a aproximativ 1,5 milioane de oameni pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro.
2010 – Editura Mannheim Brockhaus vinde manuscrisul memoriilor lui Giacomo Casanova (Histoire de ma vie) către Ministerul francez al Culturii, pentru 7,2 milioane de euro. În acest moment, este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un manuscris.
2017 – Filmul Ana, mon amour, al regizorului Călin Peter Netzer, a câștigat Ursul de Argint, pentru cea mai bună contribuție artistică, în cadrul galei de premiere a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montajul filmului.