- Publicitate -

O tragedie în Ploiești și două tipuri de vinovății care nu se exclud. Doi tineri au murit arși de vii

Data:

Distribuie articolul:

Tragedia produsă în noaptea de duminică spre luni, la ora 1.00, pe Șoseaua Mihai Bravu din Ploiești trebuie privită sub toate aspectele care au generat-o. A te spăla pe mâini doar punând în seama șoferului vinovăția nu este deloc în regulă, întrucât nu va fi singura tragedie pe un asemenea drum administrat în bătaie de joc.

- Publicitate -

Doi tineri de 18 și 19 ani au murit carbonizați, după ce mașina condusă de cel de 18 ani a intrat într-un stâlp. Un al treilea tânăr de 18 ani a fost salvat în ultimul moment de unul de 21 de ani, care a fost martor la tragedie. Cel salvat este în spital, iar starea sa este una bună, care nu-i pune viața în pericol.

Citește aici știrea inițială: ”Doi tineri au murit arși de vii în urma unui accident grav azi noapte în Ploiești. Pasagerul din dreapta față a supraviețuit [VIDEO]”

Incendiul izbucnit în urma impactului s-a propagat foarte rapid. Putem spune că este o minune că un tânăr a fost salvat în ultimul moment, fiind scos din mașină de un martor la tragedie. Este o minune, dar este în primul rând meritul tânărului de 21 de ani care și-a riscat viața pentru a salva o alta.

Citește aici despre David, eroul care a salvat o viață: ”El este David, salvatorul singurului supraviețuitor din tragedia de la Ploiești: „Am crezut că explodează mașina, vă rog să mă credeți”

Este indiscutabil faptul că viteza ucide, că lipsa de experiență a tânărului de 18 ani, că momentul de teribilism stau la originea tragediei de la Ploiești. Nimic nu scuză viteza mult peste limita legală. Dacă ar fi circulat cu maxim 50 km/h mașina nu ar fi fost scăpată de sub control sau ar fi fost mult mai ușor de oprit. Un eventual impact la viteză mai mică nu ar fi fost fatal. Este încă o lecție mai ales pentru cei lipsiți de experiență și pentru teribiliști, indiferent de vârstă.

- Publicitate -

Dar, dincolo de vinovăția șoferului, nu putem exclude contextul producerii accidentului, respectiv starea carosabilului.

Pentru a înțelege mai bine despre ce vorbim, puteți viziona aici înregistrarea pe timp de zi de la locul accidentului: ”Imagini de la locul accidentului rutier mortal din Ploiești”

Starea carosabilului de pe Șoseaua Mihai Bravu este inacceptabilă, artera reprezentând un pericol public pentru toți șoferii. Și spunem acest lucru pentru că, deși poți fi printre șoferii prudenți, care circulă regulamentar, în orice moment un altul neatent sau teribilist poate intra în tine, după ce a dat într-una din zecile de gropi sau după ce a derapat pe nisipul dintre benzi.

Am scris zeci de articole despre starea drumului respectiv, despre reparația de 3,5 milioane de lei făcută de Primăria Ploiești printr-un contractor. Ultimul articol pe această temă a fost publicat în urmă cu două săptămâni, AICI.

- Publicitate -

Și aproape de fiecare dată avertizam că este doar o chestiune de timp până vom asista la o tragedie. Nu ar fi fost prima tragedie, în urmă cu doi ani un biciclist pierzându-și viața, după ce, în tentativa de a traversa strada, roțile i s-au blocat între șinele fostei linii a tramvaiului 104. Biciclistul a căzut și a decedat. Știrea AICI.

Așadar, pe drumurile publice circulă atât șoferi, motocicliști, bicicliști și pietoni care sunt atenți și responsabili, dar și unii care nu sesizează consecințele iresponsabilității. Nu se pun în pericol doar pe ei, putând în orice clipă să ia și vieți nevinovate. Indiferent de cine și cum circulă pe aceste artere rutiere, OBLIGAȚIA administratorilor drumurilor este să le mențină la un standard care să nu favorizeze evenimentele tragice. Dacă nu o fac, atunci sunt direct responsabili de urmări. Vinovăția unui participant la trafic nu exclude vinovăția administratorului drumului.

Nu este de vină administrația dacă noi conducem în mod iresponsabil, dar este de vină dacă starea carosabilului, coroborată cu maniera de a conduce, ”favorizează” evenimentele rutiere tragice.

- Publicitate -

Poliția are obligația să amendeze administratorii care neglijează arterele degradate. Rareori se dau amenzi și oricum ar trebui date pentru multe zeci de străzi din Ploiești. Este inacceptabilă și scuza că ”nu sunt bani”. Nu este treaba contribuabililor, care plătesc taxe și impozite. Este treaba celor care au cerșit voturi și care acum își bat joc sau invocă scuze penibile. Atât timp cât în alte orașe se poate, cât acolo se găsesc bani pentru drumuri, Ploieștiul nu are nicio scuză.

Nu în ultimul rând, chiar dacă din motive obiective drumul nu poate fi reparat (deși nu mai suntem dispuși să acceptăm justificări penibile!), administratorul drumului este OBLIGAT să monteze indicatoare sau panouri de avertizare, care să-i pună în gardă pe cei care circulă pe asemenea drumuri periculoase. Pe Șoseaua Mihai Bravu nu există niciun astfel de indicator/panou.

În final, pentru a elimina orice urmă de îndoială, primăria nu are nicio vină dacă noi conducem ca niște bezmetici! În schimb, primăria este de vină dacă starea carosabilului este un factor care contribuie la evenimente rutiere.

- Publicitate -

Vom reveni cu detalii după finalizarea expertizei cauzelor care au generat/favorizat tragedia din Ploiești.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Așteptăm astfel de alte noi tragedii și în zona de sud unde pasajele supraterane sunt încă muzee?
    Numai după astfel de evenimente edilii și responsabilii iau inițiativă (uneori).

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Noi cantități impresionante de deșeuri descoperite pe fundul unui lac, în timpul controlului la balastierele de la Bucov [VIDEO]

Imaginile arată că operațiunea de depozitare a deșeurilor în gropile rămase în urma exploatărilor este una de anvergură, care s-a derulat pe parcursul mai multor ani

Ce au scos la suprafață excavările făcute în timpul controlului la o balastieră de pe râul Teleajen

Prefectura Prahova și instituțiile de mediu au efectuat un control la balastierele de pe râul Teleajen, din apropierea Parcului Constantin Stere de la Bucov

Tone de deșeuri toxice depozitate într-o balastieră din Prahova au dispărut miraculos. În paralel, suprafața excavată a acesteia s-a micșorat

De la soluri contaminate cu produse petroliere, la deșeuri care par a conține vată de sticlă, mase plastice sau cauciucuri, toate aceste materiale pot fi găsite acoperite cu doar câțiva centimetri de pământ în imediata apropiere a albiei Teleajenului.

„Intoxicați” cu hidrogen sulfurat și benzen. Harta poluării la Ploiești

Ploieștenii au reclamat că aerul este irespirabil și la Dispeceratul Primăriei Ploiești.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Firmele de pompe funebre, obligate să obțină aviz de la Consiliul Local Ploiești

Prestatorii de servicii funerare trebuie să aibă un fond de garantare pentru acordarea de despăgubiri.

Strada Mihai Bravu, un pericol iminent pentru șoferi și pietoni [FOTO]

Șoferii încă fac slalom printre cratere și liniile pe care niciun tramvai nu a mai circulat de mai bine de 20 de ani

„Este un fals grosolan”. MApN dezminte informaţiile cu privire la pregătirea piloţilor ucraineni în România

Dezinformarea se referă la un pretins „raport despre activitățile MApN privind antrenarea piloților ucraineni în anul 2024”.

S-a urcat beat la volan și a intrat într-un stâlp de electricitate. Accident în Brazi

Șoferul a fugit de la locul accidentului dar a fost depistat în scurt timp de polițiști
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Maria Baicu și Staphanie Constantinescu, două dintre elevele din Prahova care au obținut media 10 la Bacalaureat

Maria Baicu și Stephanie Constantinescu sunt absolventele clasei a 12-a care au reușit performanța maximă la examenul maturității

Interviu cu Nouria Nouri, actrița care a colaborat cu Disney

Actrița Nouria Nouri a fost vedeta postului Antena 1 Ploiești în anii '90, iar ulterior s-a implicat în proiecte de teatru pentru copii.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Firmele de pompe funebre, obligate să obțină aviz de la Consiliul Local Ploiești

Prestatorii de servicii funerare trebuie să aibă un fond de garantare pentru acordarea de despăgubiri.

Strada Mihai Bravu, un pericol iminent pentru șoferi și pietoni [FOTO]

Șoferii încă fac slalom printre cratere și liniile pe care niciun tramvai nu a mai circulat de mai bine de 20 de ani

„Este un fals grosolan”. MApN dezminte informaţiile cu privire la pregătirea piloţilor ucraineni în România

Dezinformarea se referă la un pretins „raport despre activitățile MApN privind antrenarea piloților ucraineni în anul 2024”.
- Publicitate -