Proiectul privind regulamentul privind parcările condominiale din Ploiești este aproape finalizat. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Mihai Polițeanu (independent). Pentru închirierea parcărilor condominiale este necesară identificarea, trasarea și intabulare a locurilor de parcare.
„Intenția este ca toate blocurile, toate cartierele, să aibă parcări trasate și oamenii să poată să-și închirieze locurile de parcare cu abonament pe un an sau poate mai mult de un an.
Ce se va întâmpla în secvențe? Suntem aproape de finalizare, este aproape finalizat regulamentul de parcări condominiale. Vrem să mai facem comparație cu regulamente din alte localități”, a susținut Mihai Polițeanu, primarul Ploieștiului.
După finalizarea regulamentului pentru parcările condominiale, proiectul va fi pus în transparență decizională, astfel încât acesta să poată fi consultat de ploieșteni. Cetățenii vor putea transmite propuneri, iar ulterior propunerea finală se va afla în dezbatere în consiliul local.
Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a susținut, însă, că speră ca în 2025 să existe primele parcări de la bloc închiriate.
Parcări inventariate, intabulate și marcate
Potrivit primarului Ploieștiului, cea mai dificilă etapă va fi de inventarierea, intabularea și trasarea tuturor parcărilor din zona blocurilor.
„În același timp noi contactăm și deja am avut discuții cu firme din IT care au construit aplicații pentru rezervări, plată de astfel de parcări condominiale. Aceasta este partea relativ ușoară și nu va dura foarte mult.
Partea grea va fi practic identificarea, trasarea, intabularea locurilor de parcare și e clar că nu poți să faci simultan în tot orașul. Va trebui să începem nici măcar în cartiere, ci cu zone din cartiere.
Practic, inventarul de locuri de parcare se va face într-un timp îndelungat. Pe de altă parte, eu sper ca anul acesta să începem ca primii cetățeni să poată să-și închirieze locuri de parcare. Cam asta este perspectiva”, a precizat Mihai Polițeanu, primarul Ploieștiului.
Citește și: Cum s-a blocat construirea parcărilor în Ploiești
Cât privește posibilitatea creării de noi locuri de parcare, primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, susține că „nu ne permitem la acest moment, clar anul ăsta, cred că nici anul viitor, să investim în construcția de parcări supraetajate”.
„Poate o să identificăm mici locuri, poate vom mai face câteva parcări în spic, dar nu vor rezolva problema care este reală.
Trebuie să terminăm cu regulamentul și apoi să ne ducem la fața locului și să începem să identificăm, să intabulăm și să trasăm locurile de parcare”, a susținut Mihai Polițeanu, primarul Ploieștiului.
Taxa de parcare în fața blocului o altă șmecherie care să aducă bani in plus primăriilor asta după ce plătești și impozit pentru acea mașină ,practic vor fi aceleași locuri de parcare cu tot atâtea mașini doar ca noi fraierii vom plăti niște bani in plus și atât!
Când vrei sa mergi în vizita la cineva la bloc ,unde parchezi?
Mergeti cu taxiul, Bolt, Uber
Bună ziua, vă rog să vă gândiți și la cei care au autoturism de firma unde lucrează . Eu aș închiria un loc de parcare …mai ales că firma este din alt județ.
Suntem locuitori ai orașului Ploiești. Cu respect sper să luați în calcul și aceste cazuri.
Păi tocmai cei cu mașini de firmă sunt o problemă …pe lângă mașinile personale mai au și una sau două de firmă și așa se duc și puținele locuri care sunt de parcare din oras
Dar cand mergeti dvs in alte localitati si sunt parcari cu abonamenet,unde parcati?
In parcarile cu plata, exact cum platiti si la hotelurile care nu au parcare proprie!
In primul rand trebuie taxati cei care au 3-4 masini cu impozit progresiv. La a 3 -a masina, impoitvul sa fie de 10 de ori mai mare si la 4-a de 20 de ori. Sunt multe masini abandonate si nefolosite…
O totala aiureala…deoarece NU exista viziune de ansamblu:
1- la ffff multe apartamente exista cate 2-3 masini in dotare…si credeti ca vor plati tot 2-3 locuri de parcare ?!
2- nu s-au amenajat de circa 17-18 ani locuri de parcare noi in tot cartierul Nord
3- multe blocuri sunt amplasate landa 2 gradinite si 2 scoli, vezi str. Cameliei,din cartierul Nord,
unde vin parintii, bunicii, bonele sa-si ia copiii cu masinile, cat si salariatii acestor institutii
4- la parterul multor blocuri sunt mici magazine, farmacii, stomatologii, frizerii etc.unde salariatii, cumparatorii, pacientii , unii isi parcheaza masinile,ore multe zilnic
5- au fost montati stalpisori pe multe dintre aleile dintre blocuri, incat au fost ”mancate” locuri posibile de parcare, unde mai existau ceva spatii libere
6- de ani de zile asociatiile de locatari fac sesizari scrise la primarie pentru asfaltare numeroaselor gropi de pe aleile blocurilor, NU s-a rezolvat nimic, nu s-a turnat o ”galeata ” de ciment,asfalt, gropile s-au marit si adancit enorm…! Acum vor sa platim parcarea inexistenta !!!!!!!!!
7- vor fi cozi interminabile , ore intregi de pierdut, scandaluri, la primarie, pentru semnarea contractelor,haos total !
8- era mai simplu sa se includa in impozit taxa pentru parcare fiecarui proprietar de apartament, asa se taxau si toate masinile, se evitau cozile,scandalurile, abuzurile etc.
9- sunt unele spatii asa-zise verzi unde se arunca gunoaiele, nu sunt suficiente cosuri de gunoi, nu se tunde iarba, nu se toaleteaza vegetatia, se trimit caiinii sa-si faca nevoile…etc.
10- curatenia intre blocuri, spatii verzi, se face partial, sau se lasa gunoaiele adunate in gramezi, ca si crengile taiate, apoi sunt spulberate de vant…pretutindeni,mizeria continua…culmea pe aleile de acces…pietonal si auto…
11- multi vin la piata de zarzavaturi de la Nord si-si lasa masinile in parcarea blocurilor ,din zona respectiva…deoarece la piata sunt parcate mai mult microbuzele cu marfa a precupetilor, iar parcarea e ffff mica…
12- e nevoie de viziune,de ansamblu a situatiei , de masuri logice !!!!!!!!!!!!!
Dacă ajungi acasă și locul pe care îl plătești este ocupat, există și serviciu non-stop de ridicare?
Faceți ceva și cu samsarii care nu au bani pentru parcuri auto și își țin mașinile în parcări așteptând clienți…și în plus sunt multe mașini pe butuci,bușite,părăsite.Incepeti să faceți curat cu mașinile astea.
Ce facem cu parcările pentru handicap,am vecini care nu au handicap și au loc rezervat în fata blocului!
Au apărut f multe rezervări cu semn handicap,cred ca trebuie sa fie verificate
In primul rand trebuiesc eliminate de pe strazi toate rablele abandonate, auto sau rulote, care nu au ITP valabil si nici taxele platite! In acest mod se vor obtine multe locuri de parcare…Apoi trebuiesc interzis firmelor de apartament cu specific ,,security” si ,,transport” sa mai vina cu autobaza in parcările de bloc
Această metodă de escrocherie politică , „vă facem locuri de parcare cu plată pentru binele cetățenilor”, va crea război între oamenii , dezbinare , certuri, amenințări, violență fizică și materială. Am plătit taxele și impozitele cu care au fost construite drumuri, poduri, parcări, căi ferate, canal navigabil, primăria este cumva firmă privată cu capital privat , nu este suma taxelor și impozitelor tuturor cetățenilor pentru care se fac aceste lucrări .De ce mai trebuie să plătim încă o taxă pe ceva care ne aparțin de drept tuturor cetățenilor . Aceasta este hotie nu mai au de unde fura bani publici. În București au făcut același lucru, cetățenii care vin în vizită se războiesc pe locurile de parcare, necunosând orașul, cheamă Poliția Locală să-ți blocheze mașina amenda este 150 lei pe loc asta doriți să faceți
Mașina mai este utilă societății umane ? Este cel mai taxat obiect de folosință umană, până unde vreți să mergeți, inventatori de taxe, pentru a cheltui bani publici în interes de trib politic.
Cum rezolva plata unui abonament pentru un loc de parcare lipsa locurilor de parcare?!
Prosteala, sci-fi si utopie la rang de cinste si inca o taxa mascata sub pretextul rezolvarii problemei locurilor de parcare…
A rezolvat nea primaru’ din pix si vorbe si chestia asta.