La Ploiești, de aproape patru luni, sunt două posturi vacante de viceprimari. Întârzierea numirii viceprimarilor a adus până acum o economie în bugetul Ploieștiului de peste 50.000 de euro. Adică prețul unui apartament cu două camere în zona de Vest sau în Mihai Bravu.
Lipsa unui consens pe tema numirii celor doi viceprimari ai Ploieștiului a adus o economie în buget de aproape 50.000 de euro.
Cel puțin așa reiese dacă ne raportăm la nivelul indemnizației lunare pentru cei doi viceprimari, la care adăugăm un posibil venit minim pentru cei patru consilierilor personali, prevăzuți de lege, care ar fi trebuit să fie angajați la cabinetele acestora.
Cât este indemnizația unui viceprimar la Ploiești
Indemnizația lunară a unui viceprimar la Ploiești este în cuantum de 19.320 lei, potrivit listei funcțiilor publice publicată pe site-ul Primăriei Ploiești (Vezi AICI). La Ploiești, conform organigramei, sunt prevăzute două posturi de viceprimar, care, momentan, sunt libere.
Practic, în aproape patru luni în care Ploieștiul nu a avut viceprimari indemnizația aferentă ar fi fost de 154.560 lei, respectiv aproape 31.000 de euro.
La această sumă se adaugă venitul celor patru consilieri personali angajați, conform legii, pe cabinetele viceprimarilor. Dacă aceștia ar fi încasat un venit minimum de 6000 de lei/lună, rezultă că economia la buget până acum a fost de 96.000 lei, repectiv de peste 19.000 de euro.
Cu alte cuvinte, întârzierea luării unei decizii în grupurile politice din Consiliul Local cu privire la numirea viceprimarilor a adus o economie la bugetul local de aproximativ 50.000 de euro.
Suma este echivalentul prețului unui apartament cu două camere, decomandat, în zone precum Vest sau Mihai Bravu.
Cum sunt aleși viceprimarii Ploieștiului
Potrivit Codului Administrativ, viceprimarii sunt aleși, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor Consiliului Local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali.
Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate.
Codul Administrativ nu prevede un termen limitativ privind numirea viceprimarilor, însă se subînțelege că numirea are loc după constituirea Consiliului Local.
La Ploiești, Consiliul Local s-a întrunit în prima ședință pe 28 octombrie, dată la care consilierii locali și-au preluat mandatele de aleși. (Detalii AICI)
Ce jeguri! Rusine! 2 viceprimari si 4 consilieri personali! Bani nemunciti, bani furati! Ajutori de caine-lup. Nu fac nimic aceste potai pentru banii astia. Cum se duc atatia bani. Cu banii astia s-ar face multe in orasul asta prapadit. Cand e vorba de facut rost de bani iau de la prostime. Mi-e scarba de natia asta proasta de romani. Suntem buni doar la furat si la stat degeaba.
Foarte bine, reduceți numărul trantorilor!
Dacă s-a putut conduce marele oraș până acum în acest fel, de ce nu se poate merge în continuare la fel???