Salariul minim brut va crește la Consiliul Județean Prahova. Un proiect de hotărâre, care prevede modificarea salariului minim brut, se va afla, joi, în dezbatere, pe ordinea de zi a Consiliului Județean Prahova.
Proiectul de hotărâre prevede modificarea anumitor drepturi salariale, începând cu 1 ianuarie 2025. Creșterea salariului de bază este propusă doar pentru gradația 0.
Propunerea are la bază creșterea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilită la nivel național, la suma de 4050 lei lunar.
Salarii propuse să fie majorate la Consiliul Județean Prahova
- referent – salariul de bază propus: 4.050 lei față de 3840 de lei
- casier, funcționar debutant -salariul de bază propus: 4050 lei față de 3840 de lei
- îngrijitor – salariul de bază propus: 4115 lei față de 3985 lei
- Îngrijitor debutant – salariul de bază propus: 4050 lei față de 3840 lei
- Muncitor calificat – treapta III – salariul de bază propus: 4175 lei față de 4115 lei
- Muncitor calificat – treapta IV: salariul de bază propus: 4050 lei față de 3840 lei
- Muncitor necalificat I – salariul de bază propus: 4115 lei față de 3985 lei
- Muncitor necalificat II – fără sporuri – 4050 lei față de 3840 de lei
Ultima creștere a salariilor la Consiliul Județean Prahova a avut loc în vara anului 2024. Conform Hotărârii de Guvern 1506/noiembrie 2024, începând cu data de 1 ianuarie 2025, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 4.050 lei lunar.
Salariul se aplică pentru un program normal de lucru în medie de 165,334 ore pe lună, reprezentând 24,496 lei/oră.
Grila de salarizare propusă
Cum ți se pare subiectul?
Un muncitor calificat va avea un salariu mai mic decât unul necalificat.Noaptea minții
😀😀😀😀
Ordonanța cu salarizarea nu este dată pentru toată lumea? Nu trebuie respectată de toți?
Deja sunt aprobate derogări de la ordonanță , cele de sus confirmă , nesimțirea nu are limite , sfidează poporul , taxele și impozitele locale se măresc cel puțin cu rata inflației – pensiile însă nu se pot indexa cu rata inflației ! Nu mai e vorba de nesimțire – cred că intră în discuție sănătatea mintală a celor care decid , au mărit pensiile prin lege , au luat banii înapoi prin ordonanță ! Ce se poate spera când prim ministrul n-are „bacul” , viitorul președinte poate fi un șomer fără indemnizație, președintele senatului fost urmărit prin Interpol , extrădat și reabilitat și ……. , și …….. ! Și avem impozitul pe venit cel mai mare din UE , și cel mai „stufos” parlament , și numărul de „bugetari” raportat la numărul de locuitori cel mai mare , și……? Și stupoare , săptămâna trecută , un sondaj , a stabilit că românii sunt al doilea cel mai fericit popor din Europa , nu din UE !