Centrul Ploieștiului are nevoie urgentă să fie revitalizat. Este nevoie ca adulţii, copiii, vârstnicii să aibă unde să iasă, să se plimbe, să bea o cafea sau o limonadă, sau să mănânce o gustare, aşa cum se întâmplă și alte orașe din țară, nu neapărat istorice, dar cu administrație competentă.
Ploieștiul nu a avut până acum o administrație așa cum trebuie. Acel „la firul ierbii” al administrației Volosevici s-a dovedit a fi cel mai rău lucru care se putea întâmpla acestui oraș. Dar… fuse și se duse…
Evident, de două luni de zile, de când administrația Polițeanu a preluat frâiele, ceva a început să se schimbe în Ploiești. Impactul Târgului de Crăciun a fost puternic și a fost primit cu mult entuziasm de ploieșteni. Așa cum era și normal, după patru ani de bătaie de joc în formă continuată…
Ce am observat însă, și m-a mirat, a fost faptul că Târgul de Crăciun s-a oprit la roată. La propriu!
Știți zona în care erau „buchiniștii”, în Piața Victoriei? Acele gherete care au fost dărâmate și din care au rămas doar podelele… Acolo nu s-a făcut absolut nimic, deși zona este deosebit de ofertantă. Poate chiar mai ofertantă, din punct de vedere al spațiului, decât cea din fața Consiliului Județean.
Nicio căsuță nu a fost montată acolo, nicio lumină, nimic! Și asta în condițiile în care, în dreptul pietonalei și a Mc-ului, sunt înghesuite, la propriu, căsuțe cu produse, standuri cu VR, gogoșele, langoși, etc.
Zona adiacentă Parcului Nichita Stănescu a fost mereu ignorată
Nu este vorba doar acum, de Sărbători, este vorba în general… Oamenii ocolescPiața Victoriei, mai ales seara, deși este o parte foarte importantă a centrului orașului. De ce? Iluminatul stradal slab, oamenii dubioși care o frecventează tocmai pentru că este slab luminată, și duhoarea care vine din ganguri pe timp de vară, o fac să fie ocolită de toată lumea.
Este păcat pentru că zona, mai ales după ce au fost dărâmate tarabele buchiniștilor și au rămas platformele, este ideală pentru amenajarea de mici terase pe respectivele platforme. Cu toate acestea se pare că nimeni nu îi vede potențialul.
Cum ar arăta seara, cu un iluminat stradal corespunzător și poliție locală patrulând prin zonă, toată acea zonă înțesată de terase? Minunat! Și nu-ți trebuie prea multă viziune pentru asta…
Nu-ți trebuie nici prea mulți bani să amenajezi o toaletă publică decentă în zonă, astfel că, poate, n-ar mai duhni acele ganguri. De asemenea, prezența poliției poate ar pune pe fugă cerșetorii care vin la oamenii care se așază pe bănci acolo (dacă au tupeu) sau se duc la Crazy Bubble sau la 5to Go și beau o cafea afară.
Cerșetorii insistenți și iluminatul slab fac oamenii să ocolească zona
Cerșetorii, adulți și copii, din ce în ce mai stăruitori pe lângă oamenii care ies să se relaxeze, sunt un motiv pentru care lumea ocolește zona. Nu e deloc plăcut să stai la o măsuță și să vină „omul cu papagalul” că… poate vrei să-ți încerci norocul. Este tot o formă de cerșetorie, este tot ilegală, iar poliția se face că nu-l vede, în timp ce stă la o cafea de la automat, într-un gang lăturalnic.
Vrem să se transforme orașul, vrem să avem un centru, așa cum toate orașele decente au. Vrem terase și activități dar ignorăm poate cea mai ofertantă zonă a centrului: Piața Victoriei, cu Parcul Nichita Stănescu și zona adiacentă.
Avem magazine de haine, de pielărie, amanet, Orange Shop și, la distanță una de alta, Crazy Bubble și o shaormerie, de fapt singurele două locații care s-ar încadra în ceea ce ar putea fi activități pe care să le desfășori în centrul unui oraș. A, și nicio toaletă publică!!!
S-au adus, cu ocazia Târgului de Crăciun, patru toalete ecologice, care au fost „trântite” în întunericul de acolo. Cine are curaj să intre în ele? Nicio femeie, cu siguranță! Proastă idee!
Dacă vrem să avem ceva la standarde ridicate, trebuie să acționăm. Avem cu ce, este clar! Trebuie dorință de a revitaliza tot centrul orașului, nu numai o porțiune! Se poate, cu siguranță.
Sper ca Primăria Ploiești să țină cont de acest lucru atunci când va organiza evenimentele următoare și, de asemenea, sper ca pentru această zonă să existe un plan și în afara evenimentelor, să nu îți mai fie teamă, ca femeie mai ales, să treci pe acolo din luna octombrie și până în luna martie. Ar fi ceva, nu? 😊
Cum ți se pare subiectul?
Aflam , cu satisfactie, ca s-a depus proiectul pt. noul spital judetean. ce proiect? facut de cine? unde s-a depus ???? asta face parte din „stilul ” PSD, lasind la o parte ca daca este asa acest proiect a fost realizat de administratia anterioara, fara sa ii laud, departe de asa ceva. De asemenea, au fost receptionate 12 motoare de COGEN, ca solutie „temporara” !!! . Ne-am imbracat cu veste fosforecente , ne-am pus casti albe in cap, si ne-am dus sa marcam . Eu in primul rind vreau sa spun , inca o data ca aceste „motoare” au fost comandate cu cel putin 1 an inainte , deci again de administratia anterioara. si doi , ce insemana solutie temporara ???? de ce s-au cheltuit bani aiurea in tramvai ? poate este corect , dar sa spuna ca sar cazanele in aer si de aia trebuie. dar ce insemna solutia totala, finala, completa, complexa, spunet-ii cum vreti, ce demersuri s-au facut si care este stadiul. Hai ca cu baietasii astia de la tara nu ajungem departe.
Imi pare rau ca trebuie sa exprim o opinie numai legat de un articol. poate ar fi bine sa aveti o sectiune unde oricine poate sa exprime o opinie, alta modalitate de cit Wh sau InsT sau tikT.