- Publicitate -

Caniculă, aglomerație și prețuri de ”japcă” în aeroportul Otopeni. O apă la ”jumate” costă zece lei, în aeroportul din Corfu 60 de cenți

Data:

Distribuie articolul:

Întors recent dintr-un concediu ”afară”, am simțit nevoia să fac o comparație între aeoportul din Otopeni, ”întâia” poartă aeriană a României și cel de pe o insulă din Grecia, respectiv Corfu.  Prieteni, aproape că am plâns de ciudă. Cât o fi fost șpaga la ”noi” și de ce se poate doar la ”ei”?

- Publicitate -

Aer condiționat? Nu s-a ”inventat” vara

Am ajuns în aeroportul din Otopeni într-o zi în care vremea era caldă, însă nu de speriat. Cu toate acestea, aerul din incintă era aproape irespirabil, cum ar veni de cod portocaliu de caniculă.

”Aici nu au aer condiționat?” a fost întrebarea mezinului grupului, la care adulții au ridicat din umeri. Am aflat ulterior că instalația de climatizare cedase, iar inspectorii ANPC au aplicat o amendă administrației aeroportului de 10.000 de lei. Penibil! Pentru prima dată m-am întrebat: cât o fi fost șpaga?

Mizerie și miros oribil la WC-uri

Fiind perioada vacanțelor, în aeroport era foarte multă lume și foarte puține bănci. Așa că nu exista poartă de îmbarcare unde călătorii să nu fie nevoiți să se așeze pe bagaje sau pur și simplu pe jos, chiar dacă podeaua era mai mult decât jegoasă.

- Publicitate -

Cum aproape toate cursele aveau întârzieri (Wizz-ul nostru a decolat cu două ore față de ora normală, comunicarea fiind ZERO), a crescut și ”traficul” la grupurile sanitare. Aici, același ”peisaj” cu care m-am obișnuit de ani buni: mizerie, un miros oribil și lipsa săpunului lichid. Cât o fi fost șpaga?

Specula la ea acasă: o apă la 0,5 litri costă 9,5 lei!

Cum avionul întârzia, iar căldura era sufocantă, era nevoie de hidratare. La automatele de răcoritoare, unde găsești produse mai ieftine decât la așa-zisele restaurante, o apă dorna la 0,5 l m-a costat 9,5 lei, iar un suc Nestea la 0,4l ”decât” 13 lei. Poate că doar la Fratelli e mai scump, dar nu am  de unde să știu că nu frecventez astfel de locații :).

Și pentru că avionul întârzia, ni s-a făcut foame. Am optat pentru ”tradiționala” felie de pizza, care m-a costat 35 de lei și din care nu se putea sătura nici măcar un copil răsfățat. De cafea mi-a trecut pofta când am văzut prețul: 25 de lei.

- Publicitate -

În ceea ce privește prețurile la mâncare, am fost șocat când am citit lista afișată la un tejghea unde se vindea hotdog: cel mai ieftin 60 de lei! În aceste condiții, cea mai mare vânzare o avea ”bicicleta cu covrigi” unde un produs de panificație era de la 10 lei în sus, păstrându-se regula de trei ori mai scump decât prețul normal. Chiar așa, cât o fi fost șpaga?

Pe un aeroport de insulă apa e de trei ori mai ieftină!

Șapte zile mai târziu mă regăseam la terminalul plecări din insula elenă Corfu. Aici, altă viață: aer condiționat, mult mai multe scaune decât la Otopeni, curățenie lună, inclusiv la WC-uri. Și, credeți-mă, era la fel de multă lume ca  pe Otopeni.

- Publicitate -

Am reluat ”fluxul” cumpărăturilor: am găsit apă cu 60 de cenți – echivalentul a  2,8 lei, am mâncat o pizza întreagă – nu o felie de ”divă” cu 6,5 euro și am băut o cafea cu 1,5 euro. Concluzia? La ei sigur nu s-a dat șpagă!

Când un lucru bun, Schengen, e implementat ”românește”

P.S. La întoarcerea pe Aeroportul din Otopeni am constatat cât de românește s-au făcut circuitele pentru Schengen. Prieteni, am zis că nu e adevărat! Am intrat pe terminalul plecări, printre cei care așteptau să se îmbarce în același avion, dar cu o destinație diferită.

”Mai plecăm odată?” a glumit cineva din gașcă, văzând haosul. După ce am bâjbâit prin terminal, am găsit un indicator pentru preluare bagaje, care nu avea ce să caute la ”plecări”. Așa am ajuns, fără indicații sau marcaje suplimentare, doar bazându-ne pe intuiție, pe fostul coridor de la sosiri, până am reușit  să ne recuperăm valizele. Ca la noi: atât s-a putut…. Aici nu mai e vorba de șpagă, ci de prostie. Multă prostie.

- Publicitate -

UPDATE După ce a citit articolul, o cunoștință mi-a trimis imagini surprinse cu o baie din aeroportul din Doha, capitala Qatarului. Comentariile sunt de prisos:

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

11 COMENTARII

  1. Sa vedeți în Turcia..3 euro o apa,9 euro felia de pizza,6 euro o cafea și 15 euro un meniu( cartofi,Burger,pepsi),!! Știu preturile după 9 ore de stat acolo!!!JALEEEE!!! muncești un an..platesti pentru câteva zile!

  2. Subscriu la tot ce ați menționat în articol. Și în Mykonos, în aeroport, săptămâna trecută, apa la sticlă de jumătate de litru era, la fel, 60 eurocenți.

  3. Am plecat în Cipru săptămâna trecută de pe Otopeni, a avut avionul întârziere 4 ore, am ajuns cu o oră jumătate înainte, am stat 5 ore jumătate în Otopeni, fără aer condiționat plătind 200 de lei pe 1 sandwich, 2 cafele și 3 sticle de apă.
    Pe Larnaca am data aceiași bani pe 2 meniuri Burgher King 2 cafele, 2 ape și 2 prăjituri, stand în confort la aer condiționat.

  4. Intr-o tara de rahat, condusa de oameni de rahat, ce asteptari aveti? Daca nimeni nu ar mai cumpara la acele preturi sigur ar scadea.

  5. Impresii de vacanta…dus din România si intors, tot in România (inca nu😉) 🖤😡.

    Nu se pune ce este între aceste 2 etape ale calatoriei ca este prea frumos, prea corect, prea de calitate, prea legal, prea de bun simt și…acestea le păstrez ptr sufletul meu❤️💛🖤

    Ca si comentariu la articolul de fata…paradoxul trait pe propria piele…la dus!

    Ce voi vedea si la intors, Dumnezeu mai stie, cert este ca, si daca mor de sete sau de dorul unei cafele, nu imi iau de as sti ca lesin!!!

    Și acum…japca din portofelul meu, gratie afacerilor sustinute cu bună știință de statul roman prin departamentele specifice, din aeroportul Otopeni, poarta de întrare în România ptr mulți turiști, investitori, samd de la care asteptam impresii placute, investiții de calitate și reclama…în tarile lor😢😡

    Trist, umilitor dar…adevărat…din păcate ptr noi😢😡…

    Mai mult…la parter o cafea costa 17 Ron, la etaj…25 Ron…este aroma de etaj😡, sticla de apa de 0,5l – 15 Ron și, dacă te pune sfantul sa vrei sa fumezi la cafea, ai întrat, parfumat de acasa și nefumat dar ieși…parfumat ca o ghena de chiștoace și țigara fumata îți aduce în plămâni, într-un minut, cel puțin un pachet întreg…fumat de altii😡😡😡

    Paradoxal este ca, în momentul în care le spui celor care ti-au vândut produsele ca este jaf la drumul mare…răspunsul este…asta este!!!

    De ce oare sunteti atât de mici, vorbind acum de cei care aveti afaceri în tarisoara asta și vreti sa jupuiti omul de viu…ca în vremurile stravechi????

    Eu zic, fiecare sa primească, după fapta, și rasplata🙏

    Sunt și antreprenori de succes, de buna calitate, de bun simt pe care ii felicit pe aceasta cale, dar oare, de ce sunt atât de putini???😢😢😢

    Și, ca să îl citez pe Mircea Badea, TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL❤️😡💛😡💙😡

    Doamne Ajuta sa fim sănătoși și sa avem puterea de a le duce pe toate🙏

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Om de afaceri, filmat cum închide robinetul de apă pentru irigațiile din Prahova. Acuzații grave la adresa ANIF

După ce Observatorul Prahovean a publicat imagini privind starea...

Cum și-a bătut joc administrația Volosevici de fondurile europene. Două proiecte majore, ”reevaluate” pe banii noștri

Din cauza incompetenței actualei administrații, Ploieștiul a pierdut o oportunitate unică de a se dezvolta cu ajutorul Uniunii Europene.

Conducerea Poliției Prahova a fost schimbată. Cine este noul șef al IPJ

Începând de luni, 15 iulie 2024, Inspectoratul de Polției...

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Ministrul Energiei ne cere să nu spălăm rufe în intervalul 18-22 ca să nu provocăm pene de curent

La ce temperatură trebuie să setăm aparatele de aer condiționat ca să nu pice rețeaua

Dispare OTP Bank. Va fi cumpărată de o bancă românească

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Parlamentul a votat o lege care permite vânătoarea a 1000 de urși în următorii doi ani

Parlamentarii au votat astăzi modificarea legislației privind intervenția autorităților pentru reducerea atacurilor urșilor.

Urmările caniculei în Ploiești. Călătorii preferă să coboare din autobuzele TCE și să-și continue drumul pe jos

Blocați în trafic, unii pasageri preferă să coboare din mijloacele de transport și să-și continue drumul pe jos
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Ministrul Energiei ne cere să nu spălăm rufe în intervalul 18-22 ca să nu provocăm pene de curent

La ce temperatură trebuie să setăm aparatele de aer condiționat ca să nu pice rețeaua

Dispare OTP Bank. Va fi cumpărată de o bancă românească

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Parlamentul a votat o lege care permite vânătoarea a 1000 de urși în următorii doi ani

Parlamentarii au votat astăzi modificarea legislației privind intervenția autorităților pentru reducerea atacurilor urșilor.
- Publicitate -