Campania „Din Prahova pentru România” reunește cei mai de succes actori ai scenei economice prahovene, de la antreprenori locali la multinaționale care aduc plus valoare comunității și care sunt recunoscute la nivel național ca repere în business.
La începutul campaniei, prezentam povestea de succes a Metchim Green Energy, pașii de la pasiune, la studiu intens și apoi la punerea în practică a cunoștințelor acumulate pentru a genera o afacere de viitor. Detalii AICI
O astfel de afacere este un beneficiu real nu doar pentru antreprenori și pentru partenerii acestora, ci și pentru comunitățile în care activează.
Cofondatorul Metchim Green Energy, Sorin Răcășan: ”Am reușit în afaceri, dar nu ne puteam limita doar la asta. Nu puteam rămâne impasibili la nevoile din comunitate.
Așa am decis să ne implicăm în sponsorizări pentru persoanele cu probleme, în sponsorizarea bisericilor și mănăstirilor din comunitățile locale unde executăm lucrări.
Spre exemplu, în Prahova sprijinim echipa de fotbal fete Petrolul Ploiesti, precum și mai mulți copii cu dizabilități (n.r. autism).”
Sorin Răcășan nu vorbește foarte mult despre implicarea socială. Preferă să o facă și atât
În schimb, când vine vorba despre proiecte, oferă întotdeauna detalii:
”Referitor la proiectele în derulare, putem spune că principalul nostru beneficiar este partenerul de peste 10 ani, firma italiană URMET Spa Torino. De-a lungul celor 10 ani, cât am fost colaborator și consultant în domeniul Soluțiilor de iluminat eficient cu LED-uri, precum și în domeniul energiei regenerabile, am dovedit seriozitate și corectitudine maximă, atât din punct de vedere tehnic, comercial cât și financiar.
Aceste aspecte au dus la încredințarea tuturor proiectelor din domeniul energiei regenerabile ale firmei URMET Italia în Romania să fie executate ca antreprenor general de către societatea prahoveană METCHIM GREEN ENERGY SRL.
La toate proiectele am convenit ca echipamentele electrice de valoare foarte mare (panouri fotovoltaice, invertoare, puncte de transformare, echipamentele de stații de înaltă tensiune, precum și cablurile de înaltă tensiune de 110kV), care se ridică la ordinul zecilor de milioane de Euro, să fie aprovizionate de beneficiar.
În afara de Parcul fotovoltaic de la Ștefan cel Mare, de 32 MW, mai avem în derulare și alte tipuri de proiecte în domeniul energiei regenerabile.
- Parcuri fotovoltaice mai mici precum-Grădiștea, Călărași 2,2 MW realizat 90%, în execuție-Reviga 4,50 MW, Căzănești, 1 MW, Ialomița, Comișani 4,9MW, Dâmbovița, Salcia Tudor 3,5MW, Brăila, precum și în curs de autorizare Bărcanești 1,9MW Prahova.
- Instalații de stocare energie regenerabilă, livrate în piața de echilibrare energie electrică, cu echipamente SUNGROW, astfel, la Zlatna, judetul Alba, avem Zlatna 1 10MW putere/22MWh stocare, care este în curs de execuție, precum și Zlatna 2, 48MW putere/ 100MWh stocare care este în faza de proiectare și execuție având ATR obținut.
- Anul viitor avem în curs de proiectare și execuție la Frăsinet Călărași stocare 150MW.
Sperăm ca anul acesta să terminăm cu contracte de peste 14 milioane Euro, care să fie finalizate până la finalul anului 2025.
Campania ”Din Prahova pentru România” va continua pe Observatorulph.ro, convinși fiind că de la fiecare afacere avem de învățat, că povestea fiecărui business de succes poate fi o sursă de inspirație. Și Prahova chiar are ce arăta tuturor românilor.
Cum ți se pare subiectul?