- Publicitate -

Sunteți de acord cu renunțarea la rachetele antigrindină? Sondaj Observatorul Prahovean

Data:

Distribuie articolul:

Observatorul Prahovean lansează un nou sondaj pe tema suspendării programului antigrindină. Sunteți de acord cu măsura ministrului Agriculturii?

- Publicitate -

Începând de vineri, 26 iulie, programul antigrindină a fost suspendat în Prahova, prin ordin de ministru, la cererea fermierilor care susțin că acesta provoacă secetă.

Măsura este valabilă până la data prezentării unui studiu de impact asupra efectelor interventiei active în atmosferă de către Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

În ordinul de ministru se precizează că ”eventualele pagube produse de căderile de grindină în zonele protejate anterior de infrastructura Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor de pe raza județului Prahova vor fi suportate de persoanele fizice și/sau juridice care au solicitat în scris oprirea Sistemului în aceste zone și au semnat listele depuse la sediul MADR”.

- Publicitate -

Observatorul Prahovean vă invită să răspundeți la întrebarea Sunteți de acord cu renunțarea la rachetele antigrindină? completând una din opțiunile sondajului de mai jos:

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

43 COMENTARII

  1. Solicitarea de a opri acest sistem antigrindina arata cat de limitati la minte suntem, genetic, ca popor…Acei ce solicita asa ceva i as invita in zona Plopu,Harsa sa vorbeasca cu cei ce au avut de suferit de pe urma grindinei, in trecut …Le doresc fermierilor care au cerut oprirea sistemului fix aceleasi pagube.

    • Cumulonimbus (din limba latină cumulus „grămadă” și nimbus „nor de furtună”) este un nor dens, înalt, asociat cu furtuni și instabilitate atmosferică, format din vapori de apă sub acțiunea unui vânt ascendent[1]. Norii Cumulonimbus se pot forma izolat, grupați sau de-a lungul unui front atmosferic rece sub forma liniilor de furtuni (eng. squall line). Acești nori sunt capabili să formeze fulgere și alte fenomene severe cum ar fi tornadele. Norii cumulonimbus congestus pot evolua în supercelule.Sunt tot mai frecvente in ultimul timp la noi.Grindina urmează de acum să fie ceva normal.

  2. Dacă ceva funcționează bine, trebuie să se găsească voci care să pună la îndoială acest ceva… Vecinii noștri au sisteme similare de mult mai mult timp, le extind, iar noi trebuie să desfiintăm ceva care funcționează bine. Normal că nu sunt de acord cu desființarea sistemului antigrindină!

  3. Sunt incult și răutăcios
    Mi se pare o prostie sa închizi acest sistem. Numai dobitocii,ca mine gândesc asa.Dealtfel cred că semnatarii sunt de ăștia.

  4. Nu sunt de acord cu oprirea stațiilor anti grindina. Consider că fermierii ar trebuia să citească mai mult despre beneficiile acestor stații.

  5. Ca sa ceri renunțarea la acest sistem, trebuie sa fi puțin limitat. E foarte simplu sa dai o căutare pe google sa afli cum funcționează. Oamenii nu sunt informați cu privire la felul în care acționează aceste rachete…

  6. Viorica Gheorghe Aceste sisteme functioneaza cu succesc in tarile civilizate Spania, Franta etc. SPAG Group, Vineas. Faptul ca agricultorii nostri nu inteleg, inca beneficiile, este poate datorat lipsei de informatii.

  7. Sistemele antigrindina, sunt folosite de ani de zile in tari care au cultura vinului Spania, Franta, Moldova, Bulgaria, cu mult succes, cu firme ca SPAG Group, VINEAS. Poate cei care contesta, ar trebui sa caute mai multe informatii!

  8. Redactia observator prahovean ar trebui intr-un fel sa faca cunoscut acest sondaj si organismelor abilitate, in speta ministerului agriculturii.

  9. Mai bine grindina distruge 20% din culturi decat seceta care distruge 75%. Cata apa se poate extrage din panza freatica ca sa nu sufere plantele de seceta, inainte ca sa dispara si panza freatica (ceea ce se poate intampla, indiferent cand de adanc este putul)? Este clar ca sistemul antigrindina romanesc impiedica precipitatiile – orice om cu simt de observatie poate vedea aceasta. De ce nu se intampla la fel in alte tari? Nu stiu, dar trebuie investigat ce se intampla si eventual adaptat sistemul.

    • In sfârșit un om normal la cap! Si eu prefer grindina decât seceta crunta in care moare tot.. de la iarba pana la copaci! Plantele se mai regenerează după grindina dar dacă nu mai da o lacrima de apa? Ce mai facem?

  10. Locuind intr-un bloc de beton , a-mi da cu parerea despre sistemul antigrindina nu mi se pare potrivit (de aceea am ales optiunea „nu stiu” a sondajului).
    Ce remarca as avea : sa nu auzim lamentari in toamna , la culesul viilor , ca productia este mica si de aceea pretul strugurilor SE DUBLEAZA .

  11. Eu cred că 80% dintre cei care nu sunt de acord cu sistarea sistemului antigrindină habar nu au să țină o sapă în mănă.Ei se plictisesc și își dau cu părerea despre lucruri pe care nu le cunosc absolut deloc.Dacă fermierii au cerut acest lucru ce vâ mai băgați precum musca în c…l calului?

  12. O tampenie ! Normal ca nu sunt de acord cu intreruperea Programului Antigrindina. Dom’ Ministru te-a batut soarele in cap ?!!!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Noi cantități impresionante de deșeuri descoperite pe fundul unui lac, în timpul controlului la balastierele de la Bucov [VIDEO]

Imaginile arată că operațiunea de depozitare a deșeurilor în gropile rămase în urma exploatărilor este una de anvergură, care s-a derulat pe parcursul mai multor ani

Ce au scos la suprafață excavările făcute în timpul controlului la o balastieră de pe râul Teleajen

Prefectura Prahova și instituțiile de mediu au efectuat un control la balastierele de pe râul Teleajen, din apropierea Parcului Constantin Stere de la Bucov

Tone de deșeuri toxice depozitate într-o balastieră din Prahova au dispărut miraculos. În paralel, suprafața excavată a acesteia s-a micșorat

De la soluri contaminate cu produse petroliere, la deșeuri care par a conține vată de sticlă, mase plastice sau cauciucuri, toate aceste materiale pot fi găsite acoperite cu doar câțiva centimetri de pământ în imediata apropiere a albiei Teleajenului.

„Intoxicați” cu hidrogen sulfurat și benzen. Harta poluării la Ploiești

Ploieștenii au reclamat că aerul este irespirabil și la Dispeceratul Primăriei Ploiești.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Poprirea pusă de ANAF pe salarii și pensii se schimbă

Cum va reține de acum încolo Fiscul veniturile încasate lunar

Atenționare de ploi torențiale în 28 de localități din Prahova

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben...

Cisternă încărcată cu 10 tone de petrol răsturnată în Prahova

Cisternă încărcată cu petrol, răsturnată în Prahova la Gornet

Firmele de pompe funebre, obligate să obțină aviz de la Consiliul Local Ploiești

Prestatorii de servicii funerare trebuie să aibă un fond de garantare pentru acordarea de despăgubiri.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Maria Baicu și Staphanie Constantinescu, două dintre elevele din Prahova care au obținut media 10 la Bacalaureat

Maria Baicu și Stephanie Constantinescu sunt absolventele clasei a 12-a care au reușit performanța maximă la examenul maturității

Interviu cu Nouria Nouri, actrița care a colaborat cu Disney

Actrița Nouria Nouri a fost vedeta postului Antena 1 Ploiești în anii '90, iar ulterior s-a implicat în proiecte de teatru pentru copii.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Poprirea pusă de ANAF pe salarii și pensii se schimbă

Cum va reține de acum încolo Fiscul veniturile încasate lunar

Atenționare de ploi torențiale în 28 de localități din Prahova

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben...

Cisternă încărcată cu 10 tone de petrol răsturnată în Prahova

Cisternă încărcată cu petrol, răsturnată în Prahova la Gornet

Firmele de pompe funebre, obligate să obțină aviz de la Consiliul Local Ploiești

Prestatorii de servicii funerare trebuie să aibă un fond de garantare pentru acordarea de despăgubiri.
- Publicitate -