„Sotia mea a fost adusă inconștientă, în urma unui AVC (n.r. accident vascular cerebral), în dimineața zilei de 1 decembrie, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Ploiești. 35 de ore a fost plimbată pe drumuri, fiindcă la SJU nu era medic neurolog. În ce sistem inuman și bolnav trăim?!” Este revolta unui ploieștean în vârstă de 80 de ani, Mircea Eremie, a cărui soție, în urma accidentului vascular cerebral suferit, a rămas cu pareză și dificutăți de vorbire. Totul pentru că, susține omul, nu s-a intervenit la timp.
„Sunt conștient că realitatea mea este realitatea a o mulțime de oameni.
Sotia mea, Dorina Eremie, în vârstă de 75 de ani, a fost adusă inconștientă, în dimineața zilei de 1 decembrie, la UPU Spitalul Județean Ploiești, cu AVC. Nici un neurolog nu a fost prezent pentru tratament și internare, au trimis-o cu salvarea la Târgoviște pentru vreo doua ore, unde a fost consultată de un neurolog și trimisă înapoi la UPU Ploiești.
Dupa 24 de ore la camera de gardă, adică pe 2 decembrie dimineața, mi s-a spus că nici un neurolog nu va veni si ca internarea nu i se poate face. Nu a fost contactat Bucureștiul desi la Obregia locuri erau. Nu mi s-a propus nimic… Eu, aparținător, soțul pacientei, sunt în varsta de 80 de ani și nu am primit nici un sprijin medical sau moral.
Am fost obligat să semnez pe proprie răspundere că o iau din UPU, să plătesc o ambulanță privată pentru a ajunge, în seara zilei de 2 decembrie, după aproximativ 35 de ore de la AVC, la Institutul Național de Neurologie din București.
Din mila lui Dumnezeu, soția mea a supraviețuit accidentului, dar cu sechele importante. Simt nevoia de a denunța acest sistem bolnav și inuman, conducerea unui spital judetean care nu este capabilă să aiba macar un neurolog pe secție, dar și incapacitatea unui spital din Ploiești, reședință de județ, aflat la 60 km. de București, de a colabora pentru un transfer rapid al pacientului în stare critică la un spital din capitală”, a povestit ploieșteanul pentru Observatorul Prahovean.
Cititorul nostru a mai precizat că soția sa, din cauza faptului că a fost plimbată mult prea multe ore între spitale cu un diagnostic grav, are acum nevoie de lungi și chinuitoare tratamente de recuperare.
Citește și: Soluția managerului SJU Ploiești pentru a acoperi deficitul de personal la Neurologie: „Voi căuta medici la plata cu ora”
„E o tragedie, dar nu am soluții. Posturile sunt blocate și la fel vor fi și la anul. Cu cine să mă lupt eu?”, a fost prima reacție a managerului SJU Ploiești, medicul Bogdan Nica.
Acesta a explicat faptul că unitatea se confruntă cu un uriaș deficit de medici, mai ales la secția de Neurologie.
„Din necesarul de 7 astfel de cadre, noi avem doar 3, dintre care un doctor acum este în concediu medical, iar un altul are scutire de gărzi. Rămâne, așadar, unul singur, plus doi cu care lucrăm pe prestări servicii în UPU. Vin câteva ore pe zi, atunci când sunt solicitați. Cu cine să mă lupt dacă posturile sunt blocate? Angajările au fost blocate din vară, odată cu adoptarea Ordonanței austerității. Epuizarea din spatele personalului medical existent este la cote maxime” a precizat medicul Nica.
Reamintim că reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din Sănătate au agreat, săptămâna trecută, o soluție mai simplă de ocupare a posturilor vacantate din sistemul medical.
Conform înțelegerii făcute public miercuri, 13 decembrie, premierul și reprezentanții sindicatelor din sănătate au convenit în cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor. Până atunci…Dumnezeu cu mila!
Cum ți se pare subiectul?
Votati (in continuare!) PNL si/sau PSD. Impreuna (sau individual,oricare) ne vor duce pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie.
Desființați spitalul, dacă nu aveți soluții. Poate găsiți un manager mai bun!
Desființați spitalul, dacă nu aveți soluții. Sau poate găsiți un manager mai bun!
Comentariu neaprobat deoarece conține acuzații pentru care nu au fost furnizate dovezi
Comentariu neaprobat deoarece conține acuzații pentru care nu au fost furnizate dovezi
La un suspect de AVC prima regula pentru a nu agrava, este evitarea transport și mișcarea. Zduncinaturile accelerațiile de la transport,agravează situația. Nu trebuie neurolog sa reducă eventuala tensiune arteriala,sau sa administreze suport medicamentos .Dar din păcate pregatirea precara,și indolenta din sistem,fac mai mult rău decât ajuta un pacient
Ba esti nebun,cine esti de crezi ca detii adevarul absolut !Esti vreo zdreanta de doctor din spital care alege din 3 cazuri de AVC care scapa si care ajunge la extragerea organelor ,pentru a fi trimis la Cluj si Timisoara …..Mafia organelor din spitalul mortii este actuala.Ii baga in coma indusa timp indelungat dupa care ii omoara,ptr a le lua organele.Neurochirurgi dupa Ati,asistenta,si patologia lucreaza mina in mana la recoltarea de organe.Inca mai lucram la Cazuri ….