Pentru implementarea strategiei locale pentru serviciul de alimentare cu energie termica a populatiei Municipiului Ploiesti, operatorul de termoficare al Consiliului Local Ploiești, Termo Ploiești va construi o centrală fotovoltaică de producere a energiei regenerabile cu puterea de 22,56 MWP.
Conducerea companiei a identificat deja sursa de finanțare pentru acest obiectiv. Este vorba de Fondul de modernizare al Uniunii Europene,alocat pentru Romania prin Ministerul Energiei,care acorda finantare nerambursabilal pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile.
Reprezentanții Termo Ploiești au realizat si au depus documentația proiectului”CONSTRUIRE CENTRALĂ ELECTRICĂ FOTOVOLTAICĂ, RACORDARE LA S.E.N., ÎMPREJMUIRE Șl OGANIZARE ȘANTIER – TERMO PLOIEȘTI SRL – PUTEREA INSTALATĂ 22.56 MW”. Totodată, a fost identificat și terenul necesar pentru această investiție (nr. cadastral 130770, T14, Parcela A/228), inregistrat cu numarul SMIS 333156, cu valoarea de 15 137 969 EURO.
De asemenea, în cadrul aceluiași program, Termo Ploiești SRL va depune o cerere de finanțare pentru dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice (baterii), în scopul creșterii adecvanței, flexibilității și eficienței Sistemului Energetic Național și reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. Locația de implementare a proiectului va fi în cadrul parcului fotovoltaic construit de operator.
Un alt proiect care va fi depus pentru obținerea de finanțare nerambursabilă îl reprezintă modernizarea sistemului de distribuție energie termică în municipiul Ploiești. Acesta presupune înlocuirea punctelor termice nemodernizate cu module termice la bloc și reabilitarea rețelei de transport / distribuție și furnizare aferente acestora din rețeaua secundară, faza a II-a – program cheie 7.
Cum ți se pare subiectul?