Guvernul promite măsuri de austeritate în 2025, inclusiv înghețarea primelor și a bonusurilor, în condițiile în care, în 2024 au crescut salariile bugetarilor extrem de mult. Regula s-a aplicat și la Ploiești, funcționarii publici având parte de creșteri semnificative în 2024. Ultima astfel de majorare a avut loc la finele acestui an, când a fost aprobată acordarea unui spor de condiții vătămătoare sau de condiții periculoase de 5%.
Organigrama Primăriei Ploiești include 349 de persoane, din care 245 funcționari publici, respectiv 27 cu funcții de conducere și 218 cu funcții de execuție. Diferența până la 349 de persoane sunt angajații care figurează în structura organizatorică ca personal contractual
Ultima majorare salarială a inclus acordarea unui spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare în procent de 5% din salariul de bază, dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar corespunzător timpului lucrat, pentru personalul din Primăria Municipiului Ploieşti și din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, „în baza Buletinelor de determinare prin expertizare a condițiilor de muncă, atașate, începând cu drepturile salariale acordate pentru luna decembrie 2024”.
De asemenea, la 1 septembrie 2024, s-a aplicat o nouă majorare de 5% a salariului de bază, majorare aprobată de Consiliul Local.
Reamintim că la acea dată cel mai mare salariu de bază din Primăria Ploiești era de 19.044 lei, respectiv pentru secretarul Ploieștiului, pentru arhitectul șef și directorul general.
Directorul general adjunct din Primăria Ploiești are un salariu de bază de 15.768 de lei, în timp ce directorul adjunct, contabilul șef și directorul executiv adjunct au un salariu de bază de 15492 lei, iar șeful de serviciu un salariu de bază de 14490 lei.
Cel mai mic salariu de bază din Primăria Ploiești este cel al muncitorului necalificat, salariu care pleacă de la 4204 lei și poate ajunge la 5361 de lei, dacă angajatul are o vechime mai mare de 20 de ani.
Un șofer la Primăria Ploiești, de exemplu, are un salariu de bază de 5030 de lei, iar la o vechime de 20 de ani, poate ajunge cu un salariu de bază de 6266 de lei.
La aceste salarii, de la 1 decembrie s-a adăugat sporul de condiții vătămătoare sau periculoase de 5%. Suplimentar, angajații din Primăria Ploiești beneficiază și de acordarea a cinci zile de concediu de odihnă suplimentar anual începând cu data de 01.01.2025.
IMPORTANT! Angajații din Primăria Ploiești nu primesc alte sporuri sau bonificații pentru că au optat pentru includerea acestora în salarii mai mari.
De asemenea, la societățile din subordinea Consiliului Local Ploiești, primele de Crăciun și de Paște sunt de 300 de lei, conform contractului colectiv de muncă. Este vorba de SGU, TCE și Hale și Piețe.
Cum ți se pare subiectul?
Sa fie austeritate, dar doar pentru fraieri…
Si primarul ăsta e la fel cu celălalt
Este o rușine și o nesimțire din partea celor care au aprobat acordarea acestor sporuri în condițiile în care tocmai se anunță măsuri de austeritate.Ca de obicei cureaua va fi strinsa tot de bugetari.Asta și este motivul ptr care funcționarii publici nu au grile de salarizare și se raportează numai la salariul viceprimarului putindu- se face din surse locale respectiv din impozitele locale pe care tocmai le- au mărit.Si- au permis aceste majorări pe spatele contribuabilului ploieștean.Gigacaloria nu se putea susținerea la același nivel din aceste impozite in schimb salariile majorate,umflate da.S- a ajuns că șoferul din primărie să aibă salariul mai mare decit profesorul debutant,asistentul medical,invatatorul etc cei din cauza cărora a intrat tara in criza.Rusine sa va fie!