vernisaj plopeni4

 Sâmbătă la Casa de Cultură Plopeni a organizat vernisajul celor două tabere de pictură desfășurate în oraș în luna august. Este vorba despre tabăra Internaţională de Creaţie Plastică „Vintilă Făcăianu”, ediţia a XII-a, și tabăra Vara în Culori.


Printre pictorii consacrați care au creat la Plopeni și care și-au expus lucrările, se numără: Antonio Pălie Romeo, Alexandru Ionescu, Carmen Bălan, Mariana Kana Olteanu, sau Raluca Vasilescu. 
Taberele au avut loc în perioada 18-27 august, când atât copii participanți, cât și pictorii consacrați au avut timp să își transpună toate ideile și sentimentele, pe pânză, în culori.

Cei mici au participat în număr foarte mare, cel mai mare fiind clasa a VIII-a, iar cel mai mic fiind de abia patru ani.

La evenimentul desfășurat sâmbătă au participat aproximativ 80 de persoane, copii, părinții participanților, sau simplii interesați de arta frumosului. În cadrul vernisajului care a durat aproximativ o oră, s-au înmânat diplome de merit copiilor care au muncit la picturi, și de excelență pictorilor mari.

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, până pe 1 octombrie, la Casa de Cultură Plopeni. 

vernisaj-plopeni

vernisaj-plopeni2

vernisaj-plopeni3

vernisaj-plopeni4

 

Blejoi
  • Luni, 26 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Concursuri și distracție de ziua copilului la Blejoi

Excelentă iniţiativa cadrelor didactice de la Şcoala Ploieştori, care au învăţat copiii - chiar de ziua lor - că distracţie nu înseamnă numai shopping, jocuri pe telefon, “Mac” sau un fi lm “3d”. Şi...