ger ninsori

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM a anunțat că nu scăpăm de ger și că sunt posibile ninsori slabe în această săptămână.

Potrivit ANM, „în primele două zile ale intervalului se vor înregistra în medie temperaturi maxime în jurul a 0 grade, valori apropiate de mediile climatologice, apoi vremea se va răci, astfel că în perioada 25 - 27 ianuarie vor fi maxime, în medie,de -3...-2 grade. Începând cu data de 28 ianuarie, valorile termice diurne vor creşte uşorşi treptat şi se vor situa, în general, în jurul unei medii regionale de 2...4 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între -8 şi -5 grade, exceptând nopţile de 26 şi 27 ianuarie, când vor coborî sub pragul gerului până la medii de -12...-10 grade, dar şi ultimele două nopţi, când vor tinde spre o medie de -4 grade. În jurul datei de 26 ianuarie, pe spaţii restrânse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe şi trecătoare va fi destul de redusă”.

Meteorologii au mai anunțat că la munte, în primele două zile, „se vor înregistra valori diurne în medie, în jurul a -2 grade, iar în perioada 25 - 27 ianuarie, vremea se va răci şi media regionalăa maximeleor termice va fi de -6...-4 grade. Apoi, temperatura aerului va marca o creştere uşoară şi treptată şi media maximelor diurne se va situa, în general, între 0 şi 2 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -9 şi -5 grade, exceptând nopţile de 26, 27 şi 28 ianuarie, când vor coborî până la medii de -14...-11 grade”.

Tot la munte, susțin meteorologii, „ninsori slabe, pe spaţii restrânse se vor semnala cu precădere în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, în zilele de 25 şi 26 ianuarie, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe mixte va fi redusă”.
.


.

 

 

Național
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod roşu de caniculă - premieră în România

Ministerul de Interne este reunit la această oră în şedinţă de urgenţă. Reprezentantul ANM a declarat în şedinţa internelor că, după codul galben de joi, urmează să emită cod portocaliu de caniculă...

Info Prahova
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Videoconferinţa cu prefecţii pe tema caniculei

Conducerea Prefecturii Prahova, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi zeci de directori de deconcentrate participă lă această oră (18.00) la o videoconferinţă care are ca temă prevenirea...