Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

cazuri degeraturi spitalul judetean ploiesti

Temperaturile extrem de scăzute, cu minime cuprinse între -24 și -16 grade Celsius, înregistrate ieri în Prahova, au condus la apariția primelor cazuri grave de degerături, în special la picioare. O femeie din Câmpina a ajuns la Spitalul Județean Ploiești cu hipotermie.

 

Avertizarea meteorologilor de cod portocaliu pentru ger persistent nu a rămas fără efecte în Prahova. Ieri, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești au ajuns mai multe persoane cu degerături la picioare.

Este și cazul unui bărbat, în vârstă de 74 de ani, din Cheia, care a fost diagnosticat cu degerături la picioare. Bărbatul a fost transportat mai întâi la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte, de unde a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești.

 

Citește și: Prahova a înghețat la -20 grade Celsius. Temperaturi record la Ploiești și la Câmpina

Un alt caz s-a înregistrat în satul Șipot, comuna Lipănești. Un bărbat în vârstă de 50 de ani s-a ales cu degerături la picioare și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un al treilea bărbat, în vârstă de 53 de ani, a fost preluat de o ambulanță de pe strada Mircea cel Bătrân, din Ploiești. Omul s-a ales cu degerături la membrele inferioare, fiind victimă a gerului persistent. Omul a fost transportat inițial la Spitalul Județean Ploiești și, ulterior, după ce a primit asistență medicală, a fost transferat la Centrul Social al Persoanelor fără Adăpost din municipiu.

La Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești a ajuns și o femeie, în vârstă de 71 de ani, din Câmpina, diagnosticată cu hipotermie și cu suspiciune de accident vascular. Femeia a rămas internată la spital, pentru a primi asistență medicală.

Medicii atrag atenția că în această perioadă, mai ales copiii și persoanele vârstnice trebuie să evite expunerea la ger. Totodată, se recomandă ca în special extremitățile (capul, mâinile și picioarele) să fie protejate de frig. Imbrăcămintea trebuie să fie una adecvată și, la fel ca în perioadele călduroase, se recomandă hidratarea organismului, prin consumul de apă și de ceai. Potrivit medicilor nu se recomandă consumul de alcool.

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...

Eveniment
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Accident rutier pe strada Poștei din Ploiești

Două autoturisme au intrat în coliziune sâmbătă după-amiază, pe strada Poștei din Ploiești. Accidentul rutier a avut loc în jurul orei 14.00. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției și...