ninsori munte

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat că miercuri dimineață a început să ningă în zona montană a judeţelor Prahova şi Braşov.

Potrivit Centrului Infotrafic, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă pe Valea Prahovei.

„Stratul de zăpadă (în amestec cu material antiderapant) măsoară aproximativ un centimetru pe DN1 între Timişu de Jos şi Azuga, pe DN1A Babarunca - Cheia, pe DN73A - Pârâul Rece, pe DN10 - Teliu şi pe DN1E - Poiana Braşov. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant”, potrivit Centrului Infotrafic.

„Având în vedere atenționarea cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ninsoare şi la vânt puternic emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până mâine la ora 10:00, le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Atenţionăm, de asemenea, că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii”, precizează Centrul Infotrafic.

La această oră ninge și la Ploiești, dar și în alte zone ale județului Prahova.

 

 

Articole asemănătoare
Național
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Ploi și furtuni, până sâmbătă

Este în vigoare o informare meteorologică de vreme rea, pentru toată ţara. De joi și până sâmbătă va ploua torenţial şi se vor produce furtuni, în special în regiunile din sud, centru şi est....