examen trichineloscopic

Medicii sanitar-veterinari au avut mult de lucru în această perioadă, dat fiind faptul că este sezon de tăieri de porci.

Pentru evitarea infestării cu trichinella spiralis, prahovenii au fost sfătuiți din timp să verifice carnea la centrele DSV Prahova.

„Până la această oră au existat 44 de suspiciuni de trichineloză, iar șapte cazuri au fost confirmate. Cele șapte cazuri confirmate s-au înregistrat la Ariceștii Rahtivani, la Ceptura, la Berceni și la Ploiești, iar trei cazuri au fost la Bărcănești”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova.

În patru situații, proprietarii animalelor bolnave vor primi despăgubiri, având în vedere că porcii erau crotaliați. Pentru alte trei cazuri nu se vor acorda despăgubiri.

„Pentru cele 44 de cazuri de suspiciuni a fost efectuată trichineloscopia directă, la centrele DSV, iar cele șapte cazuri au fost confirmate prin procedura de digestie artificială”, a susținut șeful DSV Prahova.

 

Național
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod roşu de caniculă - premieră în România

Ministerul de Interne este reunit la această oră în şedinţă de urgenţă. Reprezentantul ANM a declarat în şedinţa internelor că, după codul galben de joi, urmează să emită cod portocaliu de caniculă...

Info Prahova
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Videoconferinţa cu prefecţii pe tema caniculei

Conducerea Prefecturii Prahova, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi zeci de directori de deconcentrate participă lă această oră (18.00) la o videoconferinţă care are ca temă prevenirea...