risc moderat de avalansa bucegi

Temperaturile ridicate de ieri au făcut ca, la peste 1.800 de metri, zăpada să se topească, a anunțat ANM.

„Stratul de zăpadă s-a umezit în ultimele zile datorită insolaţiei înregistrate şi s-a mai tasat, atât în Făgăraş cât şi în Bucegi. Temperaturile pozitive care se vor înregistra vor determina topirea treptată a stratului de zăpadă”, a anunțat ANM.
Stratul este mediu stabilizat, iar la supraîncărcări mari, pe pantele cele mai înclinate, sunt posibile declanşări de avalanşe. Spontan se pot produce curgeri sau avalanşe de topire de suprafaţă ce nu vor angrena însă volume mari de zăpadă, precizează sursa citată.

Reamintim faptul că traseele montane din Bucegi au fost închise cu data de 1 noiembrie. Astăzi, la ora 08.00, la Vârful Omu stratul de zăpadă măsura 16 cm, iar temperatura era de 2,9 grade Celsius, în timp ce la Sinaia (1.500m) stratul de zăpadă era discontinuu, iar temperatura era de 8,9 grade Celsius.

 

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Risc mare (4) de avalanșe în Munții Bucegi

Meteorologii au anunțat că există risc mare de avalanșe în Munții Bucegi, la altitudini mai mari de 1800 de metri. Salvamontiștii sunt în alertă și recomandă turiștilor să evite să se aventureze pe...