Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

risc moderat de avalansa bucegi

Temperaturile ridicate de ieri au făcut ca, la peste 1.800 de metri, zăpada să se topească, a anunțat ANM.

„Stratul de zăpadă s-a umezit în ultimele zile datorită insolaţiei înregistrate şi s-a mai tasat, atât în Făgăraş cât şi în Bucegi. Temperaturile pozitive care se vor înregistra vor determina topirea treptată a stratului de zăpadă”, a anunțat ANM.
Stratul este mediu stabilizat, iar la supraîncărcări mari, pe pantele cele mai înclinate, sunt posibile declanşări de avalanşe. Spontan se pot produce curgeri sau avalanşe de topire de suprafaţă ce nu vor angrena însă volume mari de zăpadă, precizează sursa citată.

 

Reamintim faptul că traseele montane din Bucegi au fost închise cu data de 1 noiembrie. Astăzi, la ora 08.00, la Vârful Omu stratul de zăpadă măsura 16 cm, iar temperatura era de 2,9 grade Celsius, în timp ce la Sinaia (1.500m) stratul de zăpadă era discontinuu, iar temperatura era de 8,9 grade Celsius.

 

 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...