poluare ploiesti

La primele ore ale dimineții, locuitorii din mai multe zone ale Ploieștiului, inclusiv din zona centrală, au reclamat veșnica problemă legată de poluare. Culmea, de data asta, inclusiv pe site-ul calitateaer.ro au fost menționate valori mari la toluen, etilbenzen, dar și la alte hidrocarburi, periculoase pentru sănătatea umană.

Astfel, la stația PH2 s-au înregistrat depășiri la anumiți indicatori, precum toluen, o-xilen și m-xilen. La ora 10.00, valoarea indicatorului toluen era de 8,48uq/m3, în condițiile în care indicatorul trebuie să fie 0, având în vedere gradul de nocivitate asupra organismului uman. La ora 11.00, la același indicator se atesta prezența unei concentrații de 8,51 uq/m3. Tot aici, au existat depășiri la o-xilen, fiind precizată prezența, la ora 10.00 a 2,16 uq/m3, iar la ora 11.00 de 1,30 uq/m3, iar la m-xilen, o altă hidrocarbură periculoasă pentru organismul uman, indicatorul a atestat prezența a 4,77 uq/m3 la ora 10.00 și a 4,44 uq/m3 la ora 11.00. Tot la această stație s-au înregistrat depășiri și la etilbenzen. 

Citește și: De ce pute a gaze în Ploiești? Explicația halucinantă a Mediului

Culmea este că în continuare sunt stații de monitorizare a aerului nefuncționale la Ploiești. Exemplul cel mai clar este stația PH4, unde nu există niciun indicator menționat. Potrivit unor surse, mai multe stații de monitorizare ar fi în revizie.

Problema cea mai importantă rămâne: poluarea. „Dimineață nici nu puteam respira. Este ceva incredibil ce se întâmplă la Ploiești. Am făcut sesizări peste tot și de la instituțiile abilitate cu protejarea mediului înconjurător am primit același răspuns: nu este poluare. Cu toate acestea eu și copilul meu nu putem să respirăm. Trebuie să se facă ceva în acest sens. Nu se mai poate respira în Ploiești”, este una dintre sesizările venite de la un cititor. 

„M-am îmbolnăvit de astm. Plătesc lunar din buzunarul propriu banii pentru medicamente. Nimeni nu vrea să facă nimic să scăpăm de acest dezastru. S-au făcut studii care arată că poluare, inclusiv cea generată de traficul auto, este responsabilă pentru mare parte din cazurile de astm. La noi toată lumea tace. Politicienii la fel... Avem parte de un aer nociv la Ploiești ”, s-a plâns un alt ploieștean.

 

Articole asemănătoare
Social
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Andra Vlad

Se schimbă vremea la Ploiești. Prognoza meteo

Astăzi, la Ploiești, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, însă vremea continuă să se încălzească. Astfel, maxima zilei va atinge 15 grade Celsius, în timp ce la noapte termometrele vor...