ploi grindina descarcari electrice

ANM a emis o informare meteorologică de averse, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului valabilă în zona de munte.

Meteorologii au anunțat că vremea se schimbă radical mâine, la munte, unde va fi valabilă informarea meteo, începând de la ora 08.00 până la ora 23.00. „În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va manifesta în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane. Mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină, iar cantităţile de apă vor cumula local 20 l/mp şi izolat vor depăşi 30...40 l/mp”, a anunțat ANM.

Astăzi, în zona de sud a județului Prahova este valabilă o atenșionare de cod galben de caniculă. Potrivit ANM, temperaturile „vor atinge 35 şi izolat 36...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, astfel încât disconfortul termic se va menţine accentuat”.

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Risc mare (4) de avalanșe în Munții Bucegi

Meteorologii au anunțat că există risc mare de avalanșe în Munții Bucegi, la altitudini mai mari de 1800 de metri. Salvamontiștii sunt în alertă și recomandă turiștilor să evite să se aventureze pe...

Social
  • Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Drumul spre Cota 1400 s-a redeschis

Circulația pe DC 134, drumul spre Cota 1400, a fost reluată, după mai multe zile cu restricții, din cauza zăpezii. Meteorologii anunță însă că trebuie să ne așteptăm la un nou val de ninsori la...