atentionare anm cod galben ploi prahova

Meteorologii au prelungit atenționarea meteo până luni, 4 iulie, ora 06.00, timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Astăzi nu scăpăm nici de disconfortul termic, indicele temperatură - umezeală (ITU) atingând pragul critic de 80 de unități.

Potrivit ANM, „în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp”.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse, au anunțat meteorologii.

ANM a mai precizat că pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

 

Național
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod roşu de caniculă - premieră în România

Ministerul de Interne este reunit la această oră în şedinţă de urgenţă. Reprezentantul ANM a declarat în şedinţa internelor că, după codul galben de joi, urmează să emită cod portocaliu de caniculă...

Info Prahova
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Videoconferinţa cu prefecţii pe tema caniculei

Conducerea Prefecturii Prahova, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi zeci de directori de deconcentrate participă lă această oră (18.00) la o videoconferinţă care are ca temă prevenirea...