busteni olimpiada matematica

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete s-a ținut la Bușteni. România a obținut 5 medalii de argint și 3 medalii de bronz.

Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Primăria Buşteni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a organizat în perioada 10 – 16 aprilie 2016, la Bușteni, județul Prahova, cea de-a cincea Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad - EGMO). În acest an, competiția a reunit 143 de fete, din 38 de țări, din Europa și celelalte continente.
România a participat în concurs cu două echipe, formate din câte 4 fete. Toate fetele din echipele României au obținut medalii:
• Medalii de argint: Ioana Alexandra Teodorescu, Raluca Cobzaru, Clara Maria Dima, Lenca Iarina Cuturela și Doina Chiroiu.

• Medalii de bronz: Andreea Dima, Ramona Deaconu și Ana Maria Radu.

Lotul a fost însoțit de Maria Romina Ivan, fost olimpic internațional, Hajnalka Csapό, profesor la Colegiul Marton Aron din Miercurea Ciuc și Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială 56 din București.

Clasamentul oficial al competiției a fost dominat de Federația Rusă, Statele Unite ale Americii și Bulgaria. Echipele României s-au clasat pe locurile 10 – 11.
Programul competiţiei a constat în două probe de concurs care s-au desfăşurat pe data de 12, respectiv 13 aprilie şi au avut o durată de 4 ore şi jumătate fiecare.
Pe lângă probele de concurs, participanţii au vizitat Castelul Cantacuzino din Buşteni şi Castelul Peleș din Sinaia și s-au bucurat de excursii la Cascada Urlătoarea și Mănăstirea Caraiman. Muzica s-a alăturat matematicii, participanții delectându-se cu un Recital cameral de violoncel și pian, interpretat de Maria Izabela Ghergu și Teodora Țepeș și un Recital de pian, în interpretarea Anei Antonia Tudose la Centrul Cultural din Bușteni.
De asemenea, participanții au asistat la două conferinţe susţinute de către Viviana Ene, Prof. Dr. la Universitatea Ovidius din Constanţa şi Ana Caraiani, Profesor la Universitatea Princeton și fostă medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică din 2012 și 2013.
sursa: Primăria Bușteni

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Alegeri parţiale în Prahova

Aproximativ 30.000 de prahoveni aștepati pe 11 iunie la vot să-şi aleagă primarul. Alegerile parţiale, pentru desemnarea primarilor, vor avea loc pe 11 iunie. Atenţie, însa! Campania electorală va...