meteo

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele dăuă săptămâni. Potrivit ANM, nu scăpăm de ploi, însă temperaturile meteo vor fi cu mult mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă.

„În primele trei zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 15...17 grade, iar a minimelor de 5...7 grade”, a anunțat ANM, care astăzi a emis și o informare meteo cu privire la posibile ploi, în special în zona de munte. „În 3 şi 4 martie, se va răci, dar valorile termice vor fi în continuare peste mediile multianuale, respectiv, maxime, în medie, de 11...12 grade şi minime în jur de 3 grade. Spre finalul primei săptămâni de prognoză se va încălzi din nou, spre o medie regională a valorilor maxime de 17 grade şi a celor minime de 5 grade. După data de 9 martie, temperatura va fi în scădere uşoară şi treptată„, se arată pe site-un ANM.

Meteorologii au anunțat că vor fi ploi slabe în noaptea de luni spre marți (29 februarie spre 1 martie), în jurul datei de 4 martie, dar și după data de 8 martie.

La munte, intervalul va debuta cu vreme caldă, însă se va răci. „În intervalul 2 – 4 martie valorile termice se vor apropia de normele climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de numai 1...2 grade şi ale celor minime de -5....-3 grade. După acest interval, temperatura va creşte uşor, media valorilor diurne urmând să fie de 4...6 grade, iar a celor nocturne de -3...-1 grad. Tde luni spre marţi (29 februarie/1martie), în jurul datei de 4 martie, dar şi în a doua săptămână de prognoză. În primele două zile vor fi mai ales ploi, apoi precipitaţiile vor fi mixte”, se precizează pe site-ul ANM.

 

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Risc mare (4) de avalanșe în Munții Bucegi

Meteorologii au anunțat că există risc mare de avalanșe în Munții Bucegi, la altitudini mai mari de 1800 de metri. Salvamontiștii sunt în alertă și recomandă turiștilor să evite să se aventureze pe...

Social
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Andra Vlad

Se schimbă vremea la Ploiești. Prognoza meteo

Astăzi, la Ploiești, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, însă vremea continuă să se încălzească. Astfel, maxima zilei va atinge 15 grade Celsius, în timp ce la noapte termometrele vor...