temperaturi scazute frig degeraturi

A fost ger cumplit ieri. Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din Tătaru, a ajuns ieri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești cu degerături de gradul IV la nivelul membrelor superioare.

Omul riscă să rămână acum fără degetele de la mâini din cauza degerăturilor groaznice. În momentul în care s-a prezentat ieri după-amiază la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești avea deja necroze la nivelul mâinilor. Bărbatul a rămas internat sub supravegherea medicilor de la spital.

Având în vedere că temperaturile atmosferice se vor menține în această perioadă la un nivel scăzut, medicii recomandă să se evite pe cât posibil expunerea prelungită la frig.

În cazul degerăturilor, recomandarea este să nu se frecționează zonele afectate cu zăpadă sau cu mâinile uscate. Mai mult, în cazul degeraturilor grave (profunde) nu trebuie să se facă reîncălzirea regiunii degerate la fața locului sau în timpul transportului, ci numai la o unitate spitalicească.

 

 

Articole asemănătoare
Ultimă Oră
  • Duminică, 25 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Prahovean dispărut pe Dunăre la mila 28 - UPDATE

Update - Persoana dispărută a fost găsită teafără, în aval de localitatea Partizani. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, cu deficienţe de auz. Acesta plecase să caute un loc mai bun...