daniel vargas

Tricolorul LMV Ploiești și-a continuat campania de achiziții din perioada de iarnă a sezonului, după polonezul Tomasz Rutecki (extremă), ajungându-se la o înțelegere și cu un internațional al reprezentativei din Mexic, Daniel Vargas Osorio.

Născut la 1 septembrie 1986, la México City, având 1.97 m și 94 kg, jucătorul mexican evoluează pe postul de universal și este absolvent al Universității Naționale Autonome din Mexico City (UNAM), ca inginer electrician, cu diplomă de master (cu o teză despre analiza iluminatului în sălile de sport). Daniel Vargas este multiplu medaliat la Campionatele Naționale Universitare în Mexic (reprezentându-și țara la trei ediții ale Universiadei) și component al primei reprezentative de seniori din 2010.

A evoluat cu echipa Mexicului la toate competițiile internaționale recunoscute de FIVB, începând cu Cupa Pan-Americană (locul 2 în 2012 – cea mai bună performanță în șase ediții la care a participat), Campionatele Americii de Nord și Centrale (NORCECA – Final Four în 2015, de două ori pe locul 5 – în 2011 și 2013), FIVB World League, Campionatul Mondial (Polonia, 2014), până la Jocurile Olimpice (Rio, 2016).

În privința performanțelor individuale, Daniel Vargas a fost declarat cel mai valoros jucător pe postul de universal la ediția din 2013 a Campionatului Americii de Nord și Centrale, desfășurată în Canada, la Langley, la care Mexic a încheiat pe locul al cincilea. Jucătorul mexican a fost cel mai bun marcator al echipei sale, fiind, totodată, cu 41 de puncte (35 pe atac, 5 blocaje și un as), al 12-lea în clasamentul general individual.

De remarcat că, atât la Campionatul Mondial din 2014, cât și la Jocurile Olimpice din 2016, Vargas a fost liderul la puncte al Naționalei din Mexic.
sursa: comunicat de presă al echipei Tricolorul LMV Ploiești

 

Sport
  • Marți, 20 Iunie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul Ploiești a făcut primele transferuri

Aproape promovaţi în cel de-al treilea eşalon, petroliştii au început să-şi contureze lotul pentru viitoarea stagiune, ajungând, astăzi, la o înţelegere cu doi jucători. Astfel, mijlocaşul Alexandru Puchea...