- Publicitate -

Ajutor nesperat pentru bătrâna din Câmpina care dormea pe scânduri

Data:

14801216_1501684173176365_741492176_n.jpg

Bătrâna de 80 de ani, din Câmpina, fără masă, fără pat, fără ajutor…a trecut de la agonie la extaz, în numai o zi! Datorită oamenilor cu suflet!

- Publicitate -

-„Cristi, uite, am aflat despre o băbuță care e vai de ea. Are 80 de ani, nu vede, a venit săraca să-și ia medicamente, n-avea toți banii pentru rețetă. Am intrat în vorbă cu ea și mi-a spus că doarme pe niște scaune. Vezi tu cum rezolvi, tu te descurci, eu n-am avut decât niște mâncare să-i dau. Mi-a fost atât de milă de ea…“. Cam așa a sunat o conversație de luni dintre Cristi Minculescu și persoana care ne-a adus la cunoștință situația Valeriei Stoican. Începutul seamănă cu multe ale altor povești pe care le citiți aici.

Observatorulph.ro a publicat povestea aici: Bătrânețe, haine grele! Povestea unei femei de 80 de ani răpusă de sărăcie

Imediat a fost postat anunțul pe grup pentru găsirea unui pat sau a unei canapele. Practic, a fost sunetul mobilizator pentru unul dintre cazurile campaniei de Paște. La câteva ore, bătrâna era vizitată în garsoniera ei, iar alte câteva ore mai târziu îi era prezentată povestea. Totul se întâmpla luni, 20 martie.

- Publicitate -

Ce a urmat, ne-a surprins în cel mai plăcut mod posibil. Zeci de oameni din Câmpina, din alte localități din Prahova și o persoană chiar din Italia, au postat în dreptul poveștii sau l-au sunat pe Cristi Minculescu pentru a anunța că se implică în ajutorarea bătrânei. Astfel, marți, Valeria Stoican a fost vizitată din nou de către coordonatorul Grupului „Pentru Tine!“ împreună cu Constantin Baicu, Corina Hoitan și Cătălina Cârneci, care i-au trecut pragul cu o canapea, masă, haine, lenjerie, o comodă, mâncare și… flori care să fie așezate pe pervazul care i-a ținut loc de masă în ultima jumătate de an. Toate, donate sau cumpărate de membri ai Grupului „Pentru Tine!“ sau de către cei care i-au citit povestea bătrânei în urma share-urilor sau în presa locală. S-a bucurat ca un copil mic de toate cele primite, dar mai ales de pat. „După ce l-am așezat, l-am aranjat cu fetele și nu-i venea să creadă că, în sfârșit, o să doarmă pe un pat normal, că n-o să-i mai cadă scândurile sau să se miște scaunele. Era fericită exact ca un puști atunci când primește jucăria mult dorită“, a povestit Cristi.

După atâtea luni în care frigiderul cumpărat din economiile ei a fost ținut gol, pe post de mobilă, începând de marți seara este utilizat pentru ceea ce a fost creat. A fost umplut cu mâncare gătită sau cu produse alimentare. S-a apropiat cu destul de multă reticență de ele nevenindu-i să creadă că sunt toate pentru ea sau că nu va trebui să le plătească. Abia a mâncat un corn… „Cred că va trebui să vin să mănânc cu ea ca să se convingă că de asta i-am adus toate alimentele astea. Vedem ce-om face, dar de vizitat eu sigur o voi mai vizita. Poate voi veni împreună cu alte fete să-i facem și un pic de ordine“, a completat față de cei prezenți, Corina Hoitan, cea pe care câmpinenii o știu de la Florăria Jaquelline, din Câmpina.

Surprizele nu se opresc aici pentru bătrână. Alte persoane, care doresc să-și păstreze anonimatul, au anunțat că-i vor cumpăra o mașină de spălat și că-i vor asigura, zilnic, o masă caldă.

- Publicitate -

Și toate acestea s-au întâmplat în numai o zi de la publicarea cazului!

Sunt un om „al vorbelor“, dar câteodată nu le găsesc, îmi sunt insuficiente în a exprima mulțumirea pentru ceea ce sunteți și ceea ce faceți, OAMENI buni! Vă mulțumim că ne sunteți alături, că vă mobilizați pe zi ce trece într-un număr tot mai mare și că răspundeți cu atâta promptitudine solicitărilor noastre de a le face acestor persoane viața mai frumoasă.

Vă așteptăm să ne fiți alături și fizic, atunci când mergem la acești oameni, pentru a-i cunoaște, pentru a le vedea emoția și bucuria că nu au fost uitați, abandonați. Starea creată o să devină dependență. Iar acesta este singurul nostru „avertisment“!

- Publicitate -

Pentru că telefoanele nu contenesc în ceea ce privește ajutorarea bătrânei, vă anunțăm că singurele lucruri de care ar mai avea nevoie Valeria Stoican este un convector (500 lei + montaj+autorizare) și un dulap de 1,2-1,5 metri lățime pentru depozitarea tuturor lucrurilor pe care le ține, momentan, răspândite lângă pereți. În rest, cazul este încheiat! Dar, fiți cu ochii pe noi pentru că urmează alte povești!

Liliana Maxim Minculescu

Foto: Corina Hoitan, Cristi Minculescu și Constantin Baicu

- Publicitate -

17440252_1501684143176368_2130485625_n.jpg

17440103_1501684006509715_2064969386_n.jpg

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -