oua de prepelita

Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât acestea. Consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate în tratarea diverselor afecţiuni sau pentru menţinerea stării de sănătate.

Deşi sunt mai mici decât ouăle de găină, ouăle de prepeliţă conţin cantităţi de la 5 până la 15 ori mai mari de vitamine şi minerale esenţiale, precum fosfor, fier,  vitamina B1 şi B2.

Faţă de oul de găină, oul de prepeliţă conţine:

- Apă – 75% , oul de de găină – 74%;

- Lipide – 11% (este mai sărac în lipide), oul de găină – 11,7%;

- Proteine – 13,7%, oul de găină – 12,7%.

De asemenea, oul de prepeliţă conţine:

- Vitamina A – 550 UI, oul de găină – 450 UI;

- Calciu – 64 mg, oul de găină – 51 de mg.

- colesterol – 423 mg;

- fier – 1,8 mg,/per ou;

- magneziu- 1,3 mg/per ou;

- potasiu – 134 mg/per ou.

 Prin urmare, datorită concentraţiei mari de substanţe nutritive, oul de prepeliţă este indicat şi se adresează, în special, terapeuticii naturale.

articolul integral pe rador.ro

 

Articole asemănătoare
Travel&Lifestyle
  • Joi, 27 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Berea ar putea deveni mai sănătoasă

O echipă internațională de oameni de știință a descifrat codul genetic al orzului, o reușită care ar putea conduce la obținerea unor tipuri de bere mai sănătoase și la dezvoltarea de culturi mai...