Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ardei iute

Cercetătorii au observat o scădere de 13% a ratei mortalităţii la persoanele care consumă ardei iute roşu.

 

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Larner, din cadrul Universităţii Vermont, au examinat informaţiile obţinute de la 16.000 de americani în decursul a 23 de ani. Rata mortalităţii persoanelor care mâncau ardei chilli a fost de 21,6% în comparaţie cu rata mortalităţii, de 33,6%, persoanelor care nu mâncau alimentul. 

Principalul motiv al acestei diferenţe este reprezentat de componentul ardeilor chilli numit ,,capsaicină''. ,,Deşi mecanismul prin care ardeiul iute întârzie moartea este încă necunoscut, capsaicina poate fi răspunsul pentru acţiunea observată,'' declară profesorul Mustafa Chopa din cadrul Medicine Benjamin Litterberg. 

 

Deşi sunt necesare mai multe cercetări, experţii au propus unele explicaţii. Componentul ar putea afecta în mod pozitiv mecanismele celulare şi moleculare care sunt legate de obezitate şi fluxul sanguin coronar. Capsaicina ar putea lupta împotriva colesterolului, poate ajuta la metabolizarea grăsimilor şi la reducerea posibilităţii apariţiei diabetului. 

sursa: descopera.ro

 

Travel&Lifestyle
  • Marți, 18 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Caise – vitamine şi minerale din belşug

  Potrivit numeroaselor studii ştiinţifice în acest domeniu, caisele şi uleiul extras din sâmburii ei preţioşi pot proteja inima şi celelalte organe vitale de numeroase afecţiuni iar conţinutul bogat în...

Travel&Lifestyle
  • Duminică, 16 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Consumul de cafea ne-ar putea prelungi viața

Efectele pozitive asupra sănătății ale consumului regulat de cafea, un obicei îndelung disputat de-a lungul timpului, au fost confirmate de două studii ample efectuate recent în zece țări europene...