betie vin

Mitul sulfiţilor responsabili de durerile de cap după ce am consumat o cantitate oarecare de vin a fost spulberat de experţi. De fapt, ar trebui să arătăm cu degetul către taninuri, histamine şi zahăr, afirmă aceştia. 

Vrei să bei vin, dar să nu te doară capul? Orice expert ai întreba îţi va spune că singura metodă 100% sigură este aceea de a-ţi lua gândul de la băutură. 

Dacă excludem această posibilitate, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă şi ne place să ciocnim un pahar cu prietenii, e bine să ştim ce alternative de a scăpa de efectele secundare neplăcute există. 

Sulfiţii, un mit spulberat 

Multe persoane cred că durerile de cap care apar după ce bem vin apar din pricina sulfiţilor – substanţe conservante adăugate de producători pentru a preveni apariţia şi dezvoltarea bacteriilor şi a mucegaiurilor, însă acesta este doar un mit, atrag atenţia experţii, citaţi de theindependent.com. Potrivit acestora, de vină ar fi taninurile, histaminele şi zahărul din vin. 

Citește continuarea pe adevarul.ro