Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ora de iarna

Odată cu instalarea toamnei, ne luăm la revedere de la ora de vară și întâmpinăm schimbarea orară impusă de noul sezon. În această lună România va trece la ora de iarnă, așa că este bine să te informezi din timp pentru a nu fi luată prin surprindere.

 

Ca în fiecare an, în ultima duminică a lunii octombrie se trece la ora de iarnă, cea care este considerată ora oficială. Prin urmare, revenim la ritmul normal, pentru că ora de vară are drept scop economisirea energiei electrice. În acest mod, se profită de lumina naturală mai multe ore pe parcursul zilei.

În 2016 vom trece la ora de iarnă în noaptea dintre 29 și 30 octombrie, adică în ultima duminică din această lună, când ora 4:00 va deveni ora 3:00. Astfel, ceasurile se vor da înapoi cu o oră, ceea ce este numai bine, pentru că vom reuși să dormim mai mult.
Citește articolul integral pe rtv.net

 

Travel&Lifestyle
  • Duminică, 16 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Dormim mai puțin ca niciodată

Preocuparea cotidiană de a munci mai mult și, implicit, de a reduce orele de somn provoacă îngrijorare la nivel mondial, scrie BBC.com. „În anii '40, oamenii dormeau în medie doar puțin peste opt...

Travel&Lifestyle
  • Duminică, 16 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Consumul de cafea ne-ar putea prelungi viața

Efectele pozitive asupra sănătății ale consumului regulat de cafea, un obicei îndelung disputat de-a lungul timpului, au fost confirmate de două studii ample efectuate recent în zece țări europene...