seul miting

Zeci de mii de oameni demonstrează, de câteva ore, pe străzile din Seul. Unii sărbătoresc demiterea preşedintei Coreei de Sud. Alţii vor ca aceasta să rămână în funcţie. Ambele tabere au fost implicate în altecaţii violente cu forţele de ordine care au ridicat baricade în faţa palatului prezidenţial. Doi oameni au murit.

Cel puţin doi manifestanţi sud-coreeni au murit vineri, la mitingurile izbucnite în centrul Seulului după ce Curtea Constituţională a decis demiterea preşedintei Park Geun-hye, a anunţat poliţia locală citată de CNBC.

Alţi doi manifestanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Atât susţinătorii, cât şi criticii lui Park s-au strâns în faţa instanţei, unde circa 20.000 de poliţişti fuseseră desfăşuraţi pentru a evita degenerarea protestelor în violenţe, scrie News.ro.

După anunţarea deciziei istorice a Curţii Constituţionale, urale puternice s-au auzit din rândul manifestanţilor anti-Park, în timp ce susţinătorii acesteia au început să îşi exprime furia.

Citește continuarea pe digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Sâmbătă, 24 Iunie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident pe DN1, la Comarnic

Un accident rutier s-a produs sâmbătă dimineață pe DN1, în localitatea Comarnic.  Din primele informații puse la dispoziție de IJP Prahova, se pare că în accident au fost implicate două autoturisme, iar...