Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Control-ITM.jpg

ITM Prahova a aplicat în luna aprilie 2017 amenzi în valoare de 186.000 de lei, din care aproape jumătate pentru munca la negru.

 

Comunicat de presă al ITM Prahova:                                                                                                                       

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna aprilie 2017 acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 186.000 de lei. 

 

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 227 controale, în urma cărora s-au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale în valoare de 124.500 de lei. De asemenea, şase angajatori au fost depistaţi folosind la lucru 11 de persoane care nu aveau întomite forme legale de angajare, motiv pentru care inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 128 de controale şi 112 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 61.500 de lei. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a 1 echipament de muncă pentru că exista pericol de accidentare. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 11 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă. 

 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...