cresa baicoi

Primăria Băicoi a demarat lucrările de construcție din cadrul proiectului prin care va înființa o creșă pentru copiii mai mici de trei ani.

Instituția va fi ridicată pe locul fostei centrale termice din zona Centrului Civic Liliești, Băicoi.

Încadrat în programul „Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și cea privată”, proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar Spațiul Economic European 2009 – 2014, Primăria Băicoi asigurând partea de cofinanțare.

Citește și De Paște, Iepurașul vine la Băicoi

Instituția va veni atât în sprijinul copiilor prin oferirea accesului la educaţie timpurie, cât şi părinţilor acestora, cărora le oferă oportunitatea de a nu părăsi piaţa muncii pentru o perioadă îndelungată din cauza creşterii copilului şi continuarea dezvoltării profesionale a acestora.

La momentul de faţă, creşterea în cele mai bune condiţii a copiilor nu este asigurată, pe teritoriul oraşului nefiind funcţională nicio creşă.

Din această cauză, majoritatea părinţilor optează pentru varianta abandonării locului de muncă pentru creşterea copilului timp de cel puţin doi ani de zile, ceea ce duce ulterior la dificultăţi majore privind reintegrarea pe piaţa muncii.
Text preluat din Ziarul de Băicoi (redactor Ana Șinca)

 

Articole asemănătoare
Național
  • Miercuri, 21 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Panouri cu greșeli lângă operele lui Brâncuși

Situaţie jenantă la Târgu Jiu. Este anchetă în cadrul primăriei, după ce în parcul unde se află operele lui Constantin Brâncuşi au fost amplasate mai multe panouri scrise greşit în limba română şi...