Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

 trusa.jpg

Tot mai mulți cititori s-au plâns că, în ultima perioadă, polițiștii rutieri le-au aplicat amenzi pentru lipsa celui de-al doilea triunghi reflectorizant din portbagajul mașinilor trase pe dreapta sau pentru că stingătorul sau trusa auto erau expirate.

 

Potrivit Codului Rutier, conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni -de la  4 sau 5 puncte- respectiv cu de la 580 lei la 725 lei.

De ce sunt obligatorii două triunghiuri reflectorizante? Polițiștii explică astfel:  triunghiurile reflectorizante se instaleaza in fata si in spatele vehiculului, pe aceeasi banda de circulatie, la o distanta de cel putin 30 m de acesta, astfel incat sa poata fi observate din timp de catre participantii la trafic care se apropie. In localitati, atunci cand circulatia este intensa, triunghiurile reflectorizante pot fi asezate la o distanta mai mica sau chiar pe vehicul, astfel incat sa poata fi observate din timp de ceilalti conducatori de vehicule.

 

 

 

Auto-moto
  • Marți, 25 Iulie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident rutier - Cu maşina direct în casă

Un accident rutier s-a produs marţi seara, în comuna Drăgăneşti, sat Meri. Şoferul a părăsit carosabilul, ajungând în gospodăria unui localnic. Trei persoane sunt asistate medical, în autoturism...