poluaree_04645800.jpg

Coaliţia de guvernare va propune introducerea eco-vignetelor, a anunţat, vineri, ministrul Mediului, Daniel Constantin.

 

ECO-VIGNETA ar urma să aibă un cost estimat în funcţie de gradul de poluare al autoturismului, iar decizia introducerii lor pe raza localităţilor va aparţine autorităţilor publice locale.

Anunțul CNAIR pentru șoferi. Ce se întâmplă cu rovinietele

"Am prezentat colegilor din coaliţia de guvernare câteva propuneri pentru înlocuirea timbrului de mediu. Intenţia noastră a fost şi rămâne aceea să facem tot posibilul ca în perioada următoare să degrevăm cât mai mult populaţia de ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Plecând de la acest considerent, sigur că nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu o altă taxă, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada imediat următoare vom pregăti legislaţia, aşa cum ea a foat agreată şi cum va fi reformulată în grupul de lucru de la nivelul Ministerului Mediului, să introducem acel certificat de calitate a aerului, acele vignette de care s-a vorbit în această perioadă, care vor avea un cost redus. Acele vignete vor fi, dacă vreţi, o analiză a autoturismelor care vor circula în funcţia de gradul de poluare", a declarat ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

 

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Vineri, 28 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Cum eviți plata taxei de pod de la Fetești

Șoferii care circulă spre Litoral au la dispoziție câteva modalități de plată a taxei de pod de la Fetești, fără a aștepta la barierele de trecere. Cele două modalități la dispoziția șoferilor sunt...