scoala de soferi

Reguli noi pentru şoferii din România. Permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic. Sunt câteva dintre schimbările care se vor aplica în următorii patru ani.

Românii care nu au terminat zece clase nu vor putea avea permis de conducere, potrivit Strategiei de Siguranţă Rutieră aprobată deja de Executiv.

Cristian Stoenescu, instructor auto: Eu am avut cursant cu două clase. Dar, vă spun sincer, avea cunoştinţe mai multe decât unul cu liceu.

Proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, anunţă autorităţile.

Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor: Planul vizează dotarea vehiculelor cu niște sisteme speciale, pe de-o parte, pe de altă parte exemenele pentru obținerea atestatelor profesionale deja sunt montirozate video.

Viitorii şoferi sunt de acord cu noile reguli. Speră ca astfel numărul accidentelor să scadă:
- Să fie o evaluare ceva mai obiectivă. Se aud o grămadă de poveşti şi atunci, când ai o cameră... poate se termină cu evaluările astea subiective.
- Mulţi pot da mită poliţistului şi aşa nu vor mai fi mulţi şoferi care nu ştiu să conducă.

Noua strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Peste câţiva ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool.

Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor: Ar putea fi o condiție de dotare în vederea omologării pentru admiterea în circulație, care să poată fi introdusă de la nivel european dar și național, în viitor.

Autorităţile vin cu reguli noi pentru şoferi, dar şi cu promisiuni noi. Anul viitor vom depăşi 1.000 de km de autostradă, după ce anul acesta s-au deschis doar 18 km.

Sorin Bușe, ministrul transporturilor: Anul viitor o să fie 150, i-am numărat, i-am reconfirmat. Până în 2018 o să depășim cei 1.000 de kilometri.

Cinci oameni mor în fiecare zi în accidente rutiere, arată statisticile. Autorităţile speră să reducă la jumătate numărul victimelor odată cu noile reguli.

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Locuri de Muncă
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Criză acută de şoferi de TIR

Pentru mulţi români un salariu de peste 1200 de euro este un vis greu de împlinit. Să spere deja la peste 2000 este aproape imposibil. Puţini sunt însă dispuşi să şi muncească din greu pentru aceşti bani....