08

Samsarii de maşini dau foarte multe ţepe, unele de neimaginat, de la maşini reparate fără niciun fel de standard la acte false, eludarea TVA, autovehicule furate. Mai jos puteţi afla în detaliu despre cele mai comune capcane în care pot cădea cumpărătorii de maşini rulate. 

Cele mai comune cinci tepe intanite in piata auto, avand ca scop cresterea vigilentei din partea cumparatorilor sunt prezentate pe larg de InspectorAuto.ro. 

”In domeniul auto nu exista pomeni. Nimeni nu vinde la un pret foarte bun o masina foarte buna. Principii simple, precum rabdarea si atentia, ii poate salva pe cumparatori din a transforma achizitia unei masini din bucurie intr-un cosmar”, a declarat Mihai Cune, fondator si director general al InspectorAuto.ro. 

Acte “pe direct” - infractiune trecuta usor cu vederea 

Aceasta practica este foarte des intalnita si presupune perfectarea actelor direct intre client si vanzatorul din tara de provenienta a masinii. Cu alte cuvinte, samsarul nu figureaza in documente pe nicaieri, iar modul in care se ajunge in aceasta situatie intra in sfera infractiunilor numite “fals si uz de fals”. Situatia poate fi intalnita si la masinile cumparate din Romania, de la un proprietar roman. 

Citește continuare pe adevarul.ro

 

Articole asemănătoare
Național
  • Joi, 22 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Primar acuzat că a luat mită de 858 de ori

Mită cu repetiție, și nu oricum, ci de 858 de ori! Un fost primar din Bihor a fost trimis în judecată pentru că ar fi cerut diverse sume de la angajații administrației locale ca sa le acorde...