rca

Carpatica Asig, companie care a intrat în procedură de faliment, are aproape un milion de poliţe active pe piaţa RCA. Acestea rămân valabile, iar despăgubirile vor fi acordate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Carpatica Asig, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de poliţe RCA, nu mai are dreptul de a emite asigurări, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis vineri să solicite falimentul companiei din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

Potrivit unui comunicat ASF, aproape un milion de şoferi sunt afectaţi direct de această decizie, întrucât deţin o poliţă de asigurare RCA la Carpatica. Cu toate acestea, ASF a precizat că toate poliţele RCA vor rămâne valabile până la data expirării, iar plata despăgubirilor va fi realizată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

"Poliţele de asigurare emise de Carpatica Asig rămân în vigoare până la data expirării. Societatea avea la data de 30.06.2016 un portofoliu de 1.310.852 de contracte de asigurare, dintre care 936.089 poliţe RCA. Potrivit tuturor evaluărilor ASF, piaţa asigurărilor poate absorbi implicaţiile ieşirii Carpatica Asig din industrie fără afectarea stabilităţii şi a funcţionalităţii sistemului", anunţă ASF.
sursa: automarket.ro

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident pe DN1, la Breaza. Două persoane rănite

Potrivit IJP Prahova, un accident rutier s-a produs duminică în jurul orei 16.20 pe DN1, la Breaza.  În urma impactului dintre două autoturisme, două persoane au fost rănite, fiind asistate medical...

Eveniment
  • Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

243 de porci au murit accidentul de la Bucov

Autocamionul încărcat cu 969 de porci s-a răsturnat în această după amiază în rondul de la intrarea în pădurea Bucov. Se pare ca şoferul nu a adaptat viteza la intrarea în rond. Echipele ISU au...