radar pistol
În Prahova, polițiștii folosesc radarul-pistol pe DN 1, pitindu-se după bannerele amplasate pe pasarelele pentru pietoni. Parlamentarii vor ca șoferii să fie avertizați că pot fi monitorizați de agenții de la rutieră.

Potrivit România TV, parlamentarii vor să schimbe codul rutier şi cer ca şoferii să fie amendaţi doar după ce au fost avertizaţi că sunt într-o zonă monitorizată.

Citește și Atenție, șoferi! Polițist cu radar-pistol pe pasarela peste DN 1, la Pucheni

Pe lângă asta, un alt deputat PSD se plânge că amenzile pentru viteza excesivă este mult prea mare pentru salariile românilor.
 
Cu toate astea, sunt şi deputaţi care sunt de acord cu viteza excesivă pentru că din această cauză se produc cele mai grave accidente de circulaţie.

În doar 2 luni, aproape 6.000 de vitezomani au fost prinşi şi amendaţi cu radarul-pistol.

Aparatul poate surprinde nu doar numărul de înmatriculare sau marca maşinii ci chiar şi trasăturile şoferului.

Radarul de ultimă generație este mult mai uşor de folosit decât cel de pe bordura maşinii, acesta poate fi direcţionat în ambele sensuri, lucru care nu se întâmpla până acum.

"Se bazează pe laser, care are o precizie extrem de mare, practic are un fascicul care se duce către maşină, se întoarce apoi, îl receptează o altă lentilă şi efectiv calculează distanţa şi timpul în care s-a întors raza şi ne dă viteza foarte precis, calcul matematic", explica un politist.

 

 

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident pe DN1, la Breaza. Două persoane rănite

Potrivit IJP Prahova, un accident rutier s-a produs duminică în jurul orei 16.20 pe DN1, la Breaza.  UPDATE: Din primele cercetări accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. În urma impactului...