Programul Rabla continuă şi în 2016, dar beneficiază de un buget mult mai mic - doar 135 de milioane de lei. Comparativ cu banii puşi la bătaie anul trecut este practic o scădere de peste 30 de procente. Sunt totuşi de ajuns pentru acordarea a 20.700 de tichete de casare, cu aproximativ patru mii mai puţine decât anul trecut.

Valoarea primei de casare rămâne 6.500 de lei, iar la aceasta se pot adauga şi alte bonusuri - pentru achiziţia unei maşini cu emisii reduse de pildă, sau a unei maşini electrice.

În viitorul aproapiat, Programul Rabla ar putea fi cuplat cu Prima Maşină. Este o fuziune analizată de Ministerul de Finanţe în condiţiile în care Prima Maşina nu se bucură de prea mult succes. Varianta discutată ar fi ca voucherele Rabla să poata fi folosite ca avans pentru un credit la Prima Maşină. Cum împrumuturile garantate de stat sunt oferite doar pentru mașini în valoare maximă de 50 de mii de lei, voucherul Rabla ar acoperi practic un avans de 13%.

 

sursa: digi24.ro

 

Național
  • Duminică, 25 Iunie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Când va fi următoarea mini-vacanţă pentru români

Românii ar putea avea următoarea mini-vacanță la mijlocul lunii august. După minivacanța de 1 Iunie şi Rusalii, următoarea zi liberă este 15 august – Adormirea Maicii Domnului, care anul acesta pică...