Neatenţia la volan, viteza excesivă şi nerespectarea celor mai elementare reguli de circulaţie sunt cele mai întâlnite greşeli pe care le fac şoferii în trafic, potrivit polițiștilor de la Rutieră.

Iată un top 5 al celor mai des întâlnite greşeli pe care le fac şoferii în trafic:

1. Atenţie la neatenţie! (Nu dormi cu ochii deschişi)

Pare un clişeu pe care l-aţi auzit de mai multe ori, dar neatenţia şi desfăşurarea în timpul conducerii a altor activităţi care te distrag de la condus, pot duce la accidente. 

2. Nepăstrarea distanţei faţă de maşinile din faţă

Sunt destul de frecvente în trafic situaţiile în care conducătoruii auto mânaţi de o permanentă grabă sau de dorinţa de a arăta cât de buni şoferi sunt ei, uită să păstreze o distanţă adecvată între maşina lor şi cea din faţă. Deşi efortul minim de a lăsa suficient loc între maşina ta şi cea din faţă poate evita multe accidente, mulţi ignoră acest aspect dar riscă enorm să provoace o tragedie.

3. Nerespectarea regulilor de circulaţie elementare

Neasigurarea în momentul efectuării manevrelor de mers înapoi, în special în oraşe, în situaţiile în care vizibilitatea este obturată, poate duce la accidente. Şoferii care vor să facă o astfel de manevră ar trebui să fie pilotaţi de o altă persoană.

4. Depăşirea vitezei legale 

Şoferii, când ştiu că prin zonă nu se alfă poliţişti rutieri, au tendinţa de a depăşi viteza legală. Acest lucru este foarte periculos mai ales în zonele urbane, deoarece îi pune în imposibilitatea opririi în siguranţă la trecerile pentru pietoni sau la părăsirea părţii carosabile în curbe unde aderenţă este scăzută. 

5. Nesemnalizarea direcţiei de mers

Vorba „merge şi-aşa” funcţionează până când dai de belea. Cel mai bine e să nu ajungi acolo. Aşadar, nesemnalizarea sau semnalizarea tardivă a schimbării direcţiei de mers plus neasigurarea înainte de schimbarea benzii de mers pot duce la situaţia în care ceilalţi conducători auto nu mai pot evita producerea accidentelor.
sursa: adevarul.ro

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident în Câmpina. O persoană rănită

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs duminică în jurul orei 16.40 în municipiul Câmpina.  Din primele informații puse la dispoziție de Poliție, accidentul s-a...

Eveniment
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident pe DN1, la Breaza. Două persoane rănite

Potrivit IJP Prahova, un accident rutier s-a produs duminică în jurul orei 16.20 pe DN1, la Breaza.  UPDATE: Din primele cercetări accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. În urma impactului...