parc industrial ploiesti

Primăria Ploiești caută soluții pentru dezvoltarea municipiului, iar în acest sens a fost avansată ideea realizării unui nou parc industrial.

Primarul Adrian Dobre a anunțat că există o suprafață de teren identificată pe care ar putea fi realizat un parc industrial în zona de Est a orașului, în apropiere de Centura de Est. Pe de altă parte, suprafețe enorme de teren ale unor societăți comerciale, care și-au restrâns activitatea, susține edilul, pot fi puse în valoare.

”Ploieștiul are în acest moment numai 25 de hectare disponibile în intravilanul localității, restul fiind în extravilan. Aceste zeci de hectare pot fi reabilitate”, a susținut primarul Dobre. Problema principală o reprezintă însă faptul ca până la aceasta ora, Planul Urbanistic General al Ploieștiului nu a fost aprobat.

Primarul Adrian Dobre a anunțat că termenul de realizare a PUG-ului va fi 2017, data la care va există și o delimitare clară a zonelor care pot avea destinația de zone industriale.

Tot atunci va fi reglementată și situația unor terenuri private care în prezent figurează că zone verzi. Este cazul terenurilor pe care sunt construite case de lângă Sala Sporturilor, unde momentan nu pot fi executate alte lucrări din cauza restricțiilor prevazute în vechiul PUG al Ploieștiului.

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Joi, 27 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Fabrică Volkswagen în România?

Oficiali ai Grupului VAG s-au arătat interesaţi de o posibilă investiţie în România. Afirmaţia a fost făcută de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu....