incendiu muzeu

Reconstituirea arhivei Primăriei Sângeru, documente vechi de peste 100 de ani, va dura cel puțin doi ani, estimează primarul comunei Sangeru, Radu Gheorghe.

Incendiul a avut loc duminică și se pare că focul a cuprins mai întâi anexa Muzeului Sătesc, clădire lipită de anexa primăriei în care era depozitată arhiva de evidența a populației, dar și documentele de la asistență socială.

”Totul s-a făcut scrum. Arhiva primăriei de evidență a populației și documente ale Serviciului de Asistență Socială, dar și calculatoarele și toată logistică... A ars tot mobilierul. Reconstituirea arhivei va dura cel puțin doi ani. Vorbim de documente mai vechi de 100 de ani. Astăzi (n.r. marți, 14 februarie) am primit sprijin de la reprezentanții Serviciului de Evidență Populației de la Ploiești”, a declarat Radu Gheorghe, primarul comunei Sângeru, care a precizat că a solicitat și un expert care să se pronunțe cu privire la cauza declanșării incendiului, pentru eliminarea oricăror suspiciuni, chiar dacă în procesul verbal al pompierilor se precizează că focul a izbucnit de la centrala termica a muzeului.

Pentru eliberarea actelor de identitate locuitorii vor merge la Urlați. Edilul comunei a mai precizat ca în maxim trei săptămâni va fi reluata activitatea de eliberare a actelor de stare civilă.

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Incendiu la o gospodărie din Florești

În această după-amiază a izbucnit un incendiu la o gospodărie din comuna prahoveană Florești. A ars o suprafață de 60 de mp de acoperiș la o anexă, la fața locului ajungând două echipaje cu 12...

Eveniment
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Andra Ilie

Incendiu la o croitorie din Băicoi

Azi noapte a izbucnit un incendiu la o croitorie din orașul Băicoi. Este vorba de un spațiu de aproximativ 150 mp, destinat unei săli de mese și birourilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă a...